~Pengikut Jaijina~

Monday, December 13, 2010

last saturday punye program

sabtu yg lepas kami anak beranak ke sungai petani..


memenuhi wedding invitation office mate aku..
ini 1st time aku attend indian punye wedding..
kire pengalaman baru ni..



gerak dari rumah pas asar, round 5pm..
sampai round 6pm, awal 1/2 jam..
naseb baik ade maps..kalau idok, sampai ke sempadan telen gamaknye kitaorg..


agak meriah jugak..
wedding indian ni lebih kurang macam wedding org kite jugak..
kite ade tok kadi, dia pon ade juru kahwin..
kite ade pelamin, dia pon ade pelamin..
kite ade tabur kunyit, dorang pon ade..
kite ade "nyumbang", dorang pon ade jugak..

aku mmg tak bnyak gambo mase atas pelamin tu..
kalau sape² yg suke nengok hindustan tu, kan kalau indian kahwin dorang akan keliling api kan?
hat ni mmg sebijik dalam filem hindustan tu, memang ade..

well, dah name pon menggedik kan..harus ade sesi berfhoto gediks..

ini budak sangat² tak tahu nak duduk diam..
dia ni kan aseklah nak haruk tangga tu..
haishh, rase nak balik jugak time tu..
aku bukan penat tengok org kahwin tau, aku penat nak angkut budak ni..

dalam kul 9pm kitaorg gerak balik..
walaupon penat tapi "enjoyyyyyy"..

11 yang comei lotte:

cheqna said... [Reply]

wah beshnya
cheqna lum pernah hadiri wedding yang bukan dari kalangan melayu ni...
besh kan dapat tengok dan rasai sendiri

Mama Hanim said... [Reply]

kuar tol mana, SP selatan ke SP utara? menarik kan bandar SP..hehe..

eT said... [Reply]

xpenah p wedding camnih..
ada can sure best kan3...:)
MEH JOIN TEKA TEKI ME WAT..:)

Zur@ZaRi said... [Reply]

baguih nyer g wedding kaum lain. tak ader kenalan rapat yg nak d attend. lebey kurang samer eh?

Ain said... [Reply]

akak tak pernah lagi pergi kenduri kawin kaum lain....

seronok jugak kalau dapat tengok budaya dorang ni...

Adyshariz said... [Reply]

ada gak pegi weding kaum lain, perasaan muhibah tu ada gak kekadang..hehe..

Sricahaya said... [Reply]

tak penah lagi gi kenduri kaum lain...semua dah lost contect

mummy_ayu said... [Reply]

tadi baca kat blog Ayu ibu damia ...
pun dia gi indian wedding..ayu pun tak pernah gie..best tul la..rasa sgt muhibbah...

Sarid Derus said... [Reply]

salam jaijina..
dok area kedah ekkk..
kita dok gurun..skang balik hometown kuantan..

salam kenal..:))

Fieza79 said... [Reply]

wehh best tu sekali sekala g wedding kaum lain..ehh makanan cmna...leh ke telan..hehee

Mieja@Amiizaa2001 said... [Reply]

ahakssss...kalaou ada majlis2 macam nie bukannya kenyang makan, kenyang tgk pelbagai ragam anak2......:)