~Pengikut Jaijina~

Tuesday, December 14, 2010

ibu keje dia pon keje

mengucap panjang aku..
aku tengah mengerjakan kain dalam bilik..
dia mengerjakan menan, abih sesepah satu rumah..
naseb baik rumah sekangkang lipan aje..

pandangan hadapan
pandangan sisi
oooo, ade hati lagi nak interprem ye..

mase aku kuar bilik aku tak perasan dia tgh kulum bende..
tetibe aku dgor macam echa nak tercekik, buwekk, buwekkkk..
zassssss, aku tepok² blakang dia..
sekaliiiiii, tu hah yg kuor dari mulut dia..
aiyoyoyo, tak cukup makan ke anak ibu ni?!

18 yang comei lotte:

cik dah ganu kiter said... [Reply]

dasyatnyer anak dara hang..ngan tong air pun dia longgok skali ngan mainan..
clever girl...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

jgn tatau, mmg dasat anak dare kite ni..tong air tu dia amik dalam kabinet..jenuh kite nak simpan balik..

LYaFRINA said... [Reply]

y botol minyak masak pon angkut... dasyat sehhh

Mieja@Amiizaa2001 said... [Reply]

hehhehehehheheh caiyok ichaaa...meh gang dgn balqish+abg iqbal:):)

Fieza79 said... [Reply]

heee ngeri echa hampir tertelan bnda bulat tuu...haishh hati2 nnt letak benda2 kecil gitu rina..bahaya woo..

chugie said... [Reply]

pergh.. ni memang nak kasi ibu kerje lebih ni. mintak claim ot dr ayahnya ye.. ekekek:D

ha.. selamat tak tercekik!

Dilla Ady said... [Reply]

ishhhh...sib baik tak tertelan..bebudak nih suke wat kite sakit jantung kan?

~aSHa~ said... [Reply]

sib baik tak tertelan...

smlm ada kes kat paper..budak tertelan skru..harap2 jauhi echa dari tertelan mcm tu..

anak dara tu sempat bagi smile kat mama dia..ehehe

gee ryder said... [Reply]

hahah sabor jela yer..

ish ape echa telan tu..bahayanya!

[-suziey-] said... [Reply]

hahha besela tu..klu ade ank kecik kita sibuk kemas kt bilik dia kemas kt luar..bertambah kemas jadinya..ekke:p

umangaih dasaat btl dia bole mkn bende tu..beso tu:p

acik mimie said... [Reply]

uihhhh dasat anak dara ni ...
kena pantau nihhh bahaya ...

MamaYatie said... [Reply]

waa...ni kawan mysarah ni..sama sepesen cara menyepahnya..mainan+bakul sayur mama+ botol air mineral+ plastik baju ( yg cik rina kasi ari tu masih duk heret sana sini..siap isi mainan dlm tur)..huhu

alyyani said... [Reply]

ya amoun, penutup minyak yuyi pun echa nak test ke. tu la dia kalau ada anak kecik, baru vacum and kemas rumah, 5 minit kemudian, jadila singapura dilanggar todak. nak kata apa, urut dada je la kita kan. huhuh..

mama_umar_maryam said... [Reply]

hehehehe..samelah kt umah..cume imagine, sepah tu jd double ;)

mamalieyna said... [Reply]

aiyoo..ada rasa limau je echa..ekeke..

Sricahaya said... [Reply]

blh geng ngan umairah la cam ni...
suka sepahkan menan

UmmiRosma said... [Reply]

hehehe..geli hati I bila baca ni...

Kita ni serupalah...I have 2 kids who love to sepah2...but now they are learning to simpan sendiri toys. Kalo tak mau...mesti dimarah oleh 'komandan' ni..hehehe

But they simpan...then sepah balik..hehehe...

Hidayah said... [Reply]

dasat2 tp anak saye pun ada time dia ari tu suka kulum tutup tin itu..tp abah dia yg mengalami kejadian nak tercekik ni hehe