~Pengikut Jaijina~

Friday, October 1, 2010

siapa yang bersalah? aku atau mereka?

wah, sudah jumaat..esok luse mesti ramai yg makan pree kan, iyolah, ramai yg buat open house lagi kan..aku ni jugak yg melopong, tunggu gak kalau² dak opis aku nak buat open house, tp non adoo..bagai menunggu buah yang tak gugur kekdahnya..

ehh, terlebey sudaa..melalut plak fomfuan ni sampai ke open house..berbalik pada tajuk aku..aku ni boleh di katakan biasa membeli belah atas talian, hakhak..ape yang aku nak highligt kat sini pasal servise penghantaran..kebiasaanya mmg takde masalah, kalau lambat 1-2 hari tu biasalah..tp aku takde nak amik pot mane pon..janji barang yg aku order selamat aku terima..tp 2 hari lepas, servise penghantaran ini sudah buat onar..

begini citenye..oleh sebab pada akaun si penjual ni aku dah terlebeh baya, tak banyak mane pon cuma rm25..so balnce nye dia akan poskan sekali bersama barang itew..then bile barang suda sampai, aku cek balance yg di pos dgn barang tadi non ado..so bile aku tanye pada penjual atas talian dia cakap seblum pos mmg dia dah double cek dan dia boh balance tadi dalam sampul duit raya..aku pulak 5-6 kali cek, kot² lah terselit kat celah² parcel..tp harapan tinggal harapan, mmg non adoo..pada bungkusan pos tu aku boleh tak terperasan samada sealnye terkoyak atau tak, mmg cuai tol fomfuan ini..

frust jugaklah, kalau nak ikutkan balance tu tak bnyak tp bolehlah nak buat blanje seminggu..so aku anggap maybe itu bukan rezeki aku..tp tak jugak, sbb si penjual tu akan ganti balance yg lesap tu dgn barang yg sama nilai..atau aku boleh cakap bukan rezeki si penjual tu kot..

korang rasa sape yg punye angkara dalam ini hal?!

mesti tamai nak tau kan servis pos yg mane kan, kan, kan..biarlah rahsia, hakhakhak..

16 yang comei lotte:

SHAZA said... [Reply]

ermmm, saya dah serik beli barang online ni sbb tgk kat tenet mmg cantik tp bila dpt benonya tak cantik mana pon.dah ler mahal.lebih puas hati beli depan mata jer....

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

shaza> pernah jugak terkena macam shaza tu, tp beselah, org tak serikmacam nilah..kadang² beli on9 ni takde kat kedai biasa..kalau ade pon rege on9 ni mahal dari kedai biasakan..

Fieza79 said... [Reply]

ishh penin ni sapa yg harus di salah kan...bdk pos amik ke rina..?? tak jujur btol dorang ni...

rina..opis fieza ikut ari cuti bank kat sini...sabtu ahad...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

fieza> hehe, tataulah mane satu kan..rina tak bersalah dalam ini hal, hehehe..

owh, camtu ye..tulah, dari aritu lg nak tnye tp asek lupe aje..

gnesop.com said... [Reply]

nagapa tak bayar cukup2 jer?
mmg bahaya post wang tunai..

untuk beli on9, kena baca penerangan betul2.. buat banding harga..
jika kat kedai murah, baik beli kat kedai.. biasa suka beli online sbb lagi murah

gnesop.com said... [Reply]

nagapa tak bayar cukup2 jer?
mmg bahaya post wang tunai..

untuk beli on9, kena baca penerangan betul2.. buat banding harga..
jika kat kedai murah, baik beli kat kedai.. biasa suka beli online sbb lagi murah

cheqna said... [Reply]

cheqna dok pernoh beli melalui online ni..dok berminat langsung..
dok tahu bakpe...
huhuhuhuhu

Ain said... [Reply]

nape balance tu dia tak transfer jer ke akaun rina...

kalau main pos sekali dengan barang macam tu, tak leh nak jamin la selamat ke idak. lagi la kalau pakai pos ekspress, posmen main taruk jer dalam peti surat....

Naimatul Hafizah Nor Rodin said... [Reply]

rina, akak tak pernah beli brg online. hehe...nape tah, maleh kot. rina ni amatlah rajin....

rindulah, lama tak dtg blog rina...

LYaFRINA said... [Reply]

kalo lh buat blanja sminggu tu dh kira byk tu... ni mu beli mu bank kat atm k??? lps ni better guna online j.. snang.. kalo harga 83sen pon... blh j trnasfer 83 sen g2..makanya xdela kes gni.. tp aku pnah gak dulu msa main bank in kat atm.. just rm5 j balance duit aku.. tp dia jujur n pulangkn.. siap g cenderahati plok... aiii.. mcm2..mu try la tnya dia blik.. byk tu..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... [Reply]

LOR apalah bijak sangat HANTAR DUIT CASH

transferlaaaaaaaa

gee ryder said... [Reply]

budak pos ramai yg xjujur la skg ni..
so far i oder suma ok lg..hrp2 tak terkenala

MamaYatie said... [Reply]

huhu..tak bestnya jadi gini..tapi tu la..tak tau sapa salah..len kali kena lebih hati2..

saya tag rina join contest..sudi2kan lah yer

http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2010/10/cute-little-muslim-muslimah-contest.html

azimah-Butik Nur Kasih said... [Reply]

tak lain tak bukan tu mesti onar bhgn pos....byk kali dah dgr kes mcm ni berlaku. huhu....sabor jer lar

~aSHa~ said... [Reply]

pejabat pos malaysia ke rina?

iCaLoVeZiE said... [Reply]

ini rempah kari yg masuk iklan era tu eh?