~Pengikut Jaijina~

Thursday, October 28, 2010

rumah ngadap sawah padi..

ade org tanye aku, rumah dekat ngan sawah kah?
iyo, rumah saya ngadap sawah lagi..bukak² aje pintu mmg hat tu ajelah pemandangan yg ado..
at least terapi mata & minda kan..

tapi kalau time org dok bakar jerami (iye ke), jgnlah berani² nak gi hirup udara segar konon²..buleh kene sesak napas tawu..

mekaceh pada google map..

yang dalam bulatan tu itulah singah sana aku..bukan kesemua tingkat tau, hat tingkat 6 aje, umah no 5..
hat tangan kale mirah tu, tulah kawasan sawah..kalau google map ni buleh pi depan skit, akan nampklah highway kulim..sekian..

12 yang comei lotte:

Ain said... [Reply]

dapat tengok pemandangan sawah memang syiok jer kan, tapi tang chalie tu memang tak syiokkk sungguh....

huhuhu...

agaknya kalau yang tak duk rumah bertingkat ni lagi teruk, mesti lagi dahsyat kena serang ngan chalie tu...

Sricahaya said... [Reply]

waaa..mesti bestkan time padi menghijau..udara nyaman jerk..

ciK mOt (",) said... [Reply]

eh dok bm ka???
bm tang mana???
kampung suami kat guar perahu bukit mertajam...

me suya said... [Reply]

padan la duk kena charlie jugak
duk tang BM je upenyer
suya duk tang nibong tebal :)

MiYOKO TACHIBANA said... [Reply]

bm area mana ek...
sy dok kt sg dua.. :)

chugie said... [Reply]

rina, sy memang sangat2 suka kalau dapat tengok pemandangan sawah..malangnye kg ku tiada sawah..huhuhu..

aritu dpt jalan2 ke Tanjung karang, tengok sawah padi tengah masak, adui.. bahagianye otakku rasakan..ekekek:D

mamalieyna said... [Reply]

wooo siap kasi map haa...hehe..best apa berpemandangan sawah..hehe..teringat kg halaman, aduhai..

[-suziey-] said... [Reply]

waaa btl ke ni..kt mane tu? kedah ek? nnti kita terjah ok..cantekk buat shooting2 ni..ekek:p

LYaFRINA said... [Reply]

wahhh.. sawah dlm bandar k??
nampak mcm nice view j.. siap nmpak cam swimmiming pool lg..

kt ner ni?? penang kan??

Dilla Ady said... [Reply]

waahhh...bez ar rina...

dulu2 verangan nk duk tepi sawah..

tp sawah ke hapenye kt kluang nih..

dpt tgk sungai pun da kire untung da..hihihi

Zaidah said... [Reply]

pemandangan sawah yang indah lagi permai menyenangkan... seronok..

~aSHa~ said... [Reply]

bestnye dpt tgk sawah padi secara live