~Pengikut Jaijina~

Monday, October 11, 2010

bangun pagi, gusuk gigi..

tentu anda² di luar sana yang tertanya² kemanakah kelibat diri ini kan? rindulah tu, hohoho..

arini igtkan tak boleh nak update langsung, ni pon aku steal² time gitu..bz giler weyy, keroje banyak..tapi kasi update barang 1-2 n3, ate, kate hard core blogger kan..gigihlah jugak update teman² sekalian..

ni kisah anak dare aku tu..ate, skang ni dia dah setaun..gigi pon sudah ade 8 batang..makanya kenelah jaga gigi dia tu, karang dah jadi berkarat macam mak dia tak ke payah aku nak gonyoh esok²..so skang ni tiap² pagi aku train dia gusuk gigi..tp punyelah hazab, sampai bukak² silat aku kekdahnya dalam blek air..

gamba cilok pakcik google punye..

payahlah nak kasi gusuk gigi itu budak..kalau nmpk aje aku nak masuk kan berus dalam mulot dia, dia kacip mulut dia rapat²..bile dah boleh masuk dalam mulot, dia gegetnye berus tu, adoyaiiiii..pastu kalau aku dah dapat gosok gigi dia, die punye meraung tak ingat..

camnelah nak buat ye? korang ade masalah macam aku tak? macam mane korang menjinak²kan anak kecik dengan berus gigi?



13 yang comei lotte:

cheqna said... [Reply]

owh..tak de sebab cheqna tak de anak
hahahahahaha

Intan Inn said... [Reply]

erm mula2 bg dia main..lepas tue suruh ikut mcmmana kita buat..lama3 dia pandailah..

rina ada award amik eh...

Rizziela said... [Reply]

mmm...
Haziq sangat suka bila masuk bilik air.. "gigi gigi"...tanda nak gosok gg la tu..

1st mesti mummy/daddy gosokkan dulu..ajar dia kumur..dah ok...baru bagi dia berus sendiri..

So far memang tak susah nak gosokkan gigi Haziq yg semakin banyak sekarang ni...

Zaidah said... [Reply]

cuba tunjukkan dia macam mana kita berus gigi...lepas tu kita beri dia berus gigi n berus gigi bersama2....klu adam susah sangat nak beruskan gigi dia yang 8 batang tu..zai gunakan cara tradisional...gosok ngan kain bersih...bebudak memang payah skit nak berus gigi....

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply]

kalo dia tak nak sangat, guna kain basah ker lap kat gigi dia.tp anak me nak masuk 2 thn baru suka gosok gigi.

ada jugak yang jual wipe tissue utk gosok gigi anak.

mamalieyna said... [Reply]

uuik ingt td koleksi berus gigi echa..hehe..

akak pun sama..last2 tak berberus gigi pun dak arif tu, dia makan ubat gigi jer..huhu..

kak mieja said... [Reply]

tak per permulaan jerk tuh...lama2 aisya mesti suka...

balqish setiap kali mandi mesti tunjuk kat toothbrush dia...'nak nak nak' tp gosoknya gitu2 jerk kekekek

Fieza79 said... [Reply]

mmg ssh pon Rina...jgn kata yg kecik..yg dh besar pon malas nak gosok gg..ntah knp la pon tk tau bdk2 ni...!

Naimatul Hafizah Nor Rodin said... [Reply]

utk hijaz akak gunakan berus silikon yg masuk dlm jari tu. senang la juga gosoknya...tiap kali akak kata "aaaaa", dia pun nganga mulut. hehe. so cute,ok!
lama2 nanti aisya pandai. ajar pelan2...

LYaFRINA said... [Reply]

leni sng doh nk gosyoh gg asya...
just nyanyi lagu tu j... pahtu sebut..

DOKTOR KATA APA??

TERUS DIA BUKA MULUT...

HEHEHHEEE... BEREHHH

Sricahaya said... [Reply]

umairah lak pantang jmp berus gigi..asyik la nak gosok gigi, masuk bilik air nak kencing pun nak gosok gigi..

iCaLoVeZiE said... [Reply]

woh. bermadu? tidakkkkkkkkkkkkkkk!

Ain said... [Reply]

akak ni, sampai skang tak boleh nak gosok gigi sarah, naik karat dah rina tau....

nak tak nak akak wat aktiviti gosok gigi dalam ertikata bermain...

dia mmg tak suka ubat gigi, so gosok gigi mcm tu jer la sambil baring atas sofa...

paling dia suka dan seronok bila dia gigit berus tu dan kita tarik, at least dapat la berus jugak gigi dia dari tak dapat langsung...