~Pengikut Jaijina~

Thursday, October 21, 2010

adiah besday echa

ekceli, gamba² ni aku amik minggu lepas dah..ape barang dah bergamba tapi tak publish kan..
barang² menan si echa ni lagilah, dah 2 minggu aku beli..belilah jugak sempena besday dia..ni pon tgh berkira lagi nak buat besday kat taska atopon tak, budget tu lah..

motip sebenar aku perabih duit beli menan si echa ni bersebab..
pasalnye anak dare aku ni pantang kalau aku ke dapo..dia pon sebok jugak kat dapo..siap boleh bergayut² kat kaki lagi..nama aku nak buat keje dengan aman idokler tercapai, sorry okeh..itupon bapak beliau dok bising²..

pesan ibu buat bapa echa : ai guna duit ai okeh!! (nmpak tak tanda seruan tu, apakah makne tersirat?)

pesan ibu buat echa : mainlah menan ni semua sampai pinsan ye nak..

lets picture do the job..wahlawei, sile muntah..

gambaran meja solek anak dare aku ni hah..
dulu aku kecik² takde pon camni..jgn haraplah cik milah nak belikan untuk aku..guling² kat depan kedai cina pon cik milah boleh buat tatau jek..

alatan solek atas meja tu hiasan semate..kang aku lepa sikit mendalah tu semua dah masok dalam mulut echa..siap ade hair dryer lagi tu, kelazzz..

dah puas soleh nak masak pulak..motip aku beli dapur ni biar dia rajin ke dapo esok²..sile jangan jadi macam ibu kamu, time sekolah pemalas lipan, nak masak air kene paksa dengan cik milah..
see, gigih anak dare ni masak..sampai nonggeng² kekdahnya..

ada gaya macam chep tak? 
aiseh, tu butang baju dah tertanggal, itu pasal yg seksi..
mak sapelah yang pemalas ni ek? kesian kat anak dia ni..

muke budak yang gumbira setelah penat memasak konon²..
nmpk tak mate dia yg sipit macam anak cine tu? ekceli dia baru bangun tido..aku pakse rela dia bergamba, keji tak mak macam ni? 

last but not least..
kan aku dah cakap, mendalah tu pon die bedalnye masuk mulut..


23 yang comei lotte:

idah @mama izzya said... [Reply]

wah beshnyer..mesti besar nnt suka melaram & pandai masak..

kiter kecik lu main masak2 pasir ajer..
pahtu main kawen2..kih..kih

LittLeMyRsHMaLLoW said... [Reply]

wAh...
uNtUng eCha....
HaRAp TAk KacO iBu Dah...=)

cheqna said... [Reply]

kita dulu2 mana ada semua ni..
huhuhuhuhu

Fieza79 said... [Reply]

amboi ingat meja mekap je...kabinet dapor pon ada utk echa...bertuah sguh echa dpt mak cenggini...semata mata nak kasik echa maen sniri dan tak kaco kat dapor...kan..kan..??

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply]

tomeyner adias besday Cha..
nk bli ke kakak alya gak la..
mesti die shuke.. hihihi
pepun, epi belated besday.. =)

memorisusuanku said... [Reply]

uwaaaaaaaaaa.........cantiknya toys aishah....auntie nak pinjam...:):)

rina beli kat mana?

wmaziati said... [Reply]

waaa...bestnya echa dapat hadiah....almari make up lagi..pinkie colour gitu...

Rizziela said... [Reply]

Untung anak2 sekarang....semua benda pun ada dalam bentuk mainan

kita dulu..main batu, main congkak, main getah, main tuju tin...semua mainan tak payah kuar duit..free ajer

UMMI AMNA&AMZAR said... [Reply]

main pondok2 pakai tempurung kelapa je kannn..tp alangkah indah nya ms tu...dunia kanak2..sgt sonot

Akma said... [Reply]

alolo..cmelnyer echa main mnde2 alah 2..xpecialy yg pink 2...so sweet..hehe

chugie said... [Reply]

rina,
bertuahnye jd anak awk, dpt mcm2.. and mana awk dpt barang2 mainan mcm gitu ye? teringin plak nak mencari untuk anak dara ku!

bizzonline said... [Reply]

mesti mahal kan Rina?
bape rege menan2 ni ek

mamalieyna said... [Reply]

alahai sgtlah comei brg2 menan tu..berkenan weeeh tp anak pompuan takde la pulok! hukhuk..

echa dengar tuu...Ibu belikan tu ada motif dia..fahami motif Ibu tu yee..hehe..

Jamiel said... [Reply]

Mesti dah tak kaco ibu lg..
Seronok nampak dia main..

Jamiel said... [Reply]

Mesti dah tak kaco ibu lg..
Seronok nampak dia main..

Lelord said... [Reply]

hehhehehe best2 adiah camtu....

Intan Inn said... [Reply]

ermmmm geramnyer tgk mainan tue nasblah tak ada anak pompuankalau tak dah lama beli...sesuai sgt untuk echakan..erm semoga happy dgn hadih birthday yer syang

MamaYatie said... [Reply]

wow..bestnya adiah echa...untung echa ek! hihi..selamat bersolek & masak2 yer..jgn kaco mama lagi tau...

Ain said... [Reply]

cantiknyaaaaa set meja solek echa, kalau gini ngadap cermin selalu pun sanggup....

[-suziey-] said... [Reply]

wowwieeee...bestnye hadiah besday echa..mcm org beso ni..hope nnti dh beso rajin masuk dapur gk ok..ehhee

Sricahaya said... [Reply]

comel jer meja solek ngan dapur dia tu yer...hadiah bezday dari mama dah dapat..abah echa bagi pe?

nanti leh masak2 sama mama ye.

Fieza said... [Reply]

Comel2 la mainan echa..Rina beli kat mana..

kakyong said... [Reply]

amboi.. kecik2 dah ade meja solek.. dasat juga ni, training chef ya...