~Pengikut Jaijina~

Tuesday, August 24, 2010

ya, betul tu

aha, tekaan korang mmg betui..seploh markah untuk korang, jadinya tepuklah tangan korang sendir² ye, hehehe..ye memang betuilah jawapan korang tu, laki aku bermurah hati nak belikan OVEN cap hayam ni untuk binik die..kalau yg mahal² memang dia takan belikan punye..abih² dia cakap " nak mahal² beli sendiri"..

makanya nnti gighlah aku baut biskot raya..aku ni hangat² taik hayam semangat aje berkobar², kang sampai mase nak buat kueh, ade jek berpuloh² juta alasan..

laki aku dah request dah soh buat segala macam beskut..

laki aku : tahun ni kite takyah lebi kuih raya macam tahun lepas ye (sambil jeling ala² sindir gitu)
aku : eh, pe plak..beli tetap beli..nanti ayang baut 2,3 jenis aje..
laki aku : kalau tak buat jugak nnti abg masukkan ayg dlam oven tu..

kan aku dah cakap, belom buat pon lagi dah berbagai² alasan aku bagikan..nmpk sangat bini dia ni tak rajin..
aiseh, laki aku dah kasi amaran keras dah tu..nak tanak aku kene buat jugak sekot raye tahun ni..maklumlah, request by laki sendirik..



selamat lah aku nak berbaked bagai nnti..kalau dah ade hasil dari oven  ni aku bgtau korang ye..omputih cakap hape, fresh from the oven gitu kan, hahaha..

note : ramai plak yg menjawab dgn betul..aisehhh..

21 yang comei lotte:

Sricahaya said... [Reply]

waa..leh bt biskut raya ni..kurang 2 3 jenis..hehehe

mamalieyna said... [Reply]

hehe..kan betoi akak teka..lalala..^_^

akak ni seb baik dpt oven ni free, bos lama kasi masa kawen dulu..ada la sekali je guna..huhu..seb baik free, kalau en suami belikan sure kena hentam =P

selamat membuat kuih, akak bab2 ni kureeng ghajin..huhu..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

sricahaya> nak buat tu mmg tingin, tp tatau le sempat ke buat tak ni..dah ade anak ni susah skit..ceh, alasan lagik, hehehe..

Zaidah said... [Reply]

selama berkuih n berbiskut raya...akak ade oven pun tak rajin nak buat huhuhu

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> hehe, mmg betul akak teka..

besnye dapat free..ni tgh dok pikir sekut hape yg senang nak masak nnti..

hehehe, rina sukan gak buat² kuih ni..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

zaidah> hehe, tataulah ghajin ke ni tak kak..kalau malas, kim salam le jawabnye..

LYaFRINA said... [Reply]

rina..aku betul gok..so mu kena wak kek coklat moist sutir kat aku....

cheqna said... [Reply]

selamat membuat kuih kak =)

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

lyafrina> aha, jgn kate kek cekolat, segala jenis kek aku wat ke mu kekgi..silelah hgn percaya, ahaha..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> aha, meceh..ni semangat aje berkobar²..nak buat blom tantu ghajin, ekeke..

idah @mama izzya said... [Reply]

buat sekut raya la kiter nnt yek!
smga kerajinan terus berada dihati kamoo..

zue @ annaleeya said... [Reply]

selamat membuat sekut raye la kita... akak yg dah ader oven pon, malas seh nak buat... main tunjuk2 jer... kdg2 jer panggang ayam...

rina... akak jwb betul nih... xnak bg adiah ker??? kuih raye ker sebalang.... hahahah!!

gee ryder said... [Reply]

kalo tak cukup, buat kek pulak..sng sket drp kuih raya tu

Fieza79 said... [Reply]

wahh dh dpt oven leh la nnt kita sama2 jemaah wt kuih raya ye...
mgu dpn nk bli brg kuih...jom..!

Ain said... [Reply]

melepasss akak nak meneka jugakk....

hubby akak lain plak citernya, bini dia semangat nak buat sekot raya dia pulak yang tak kasi...

mencikkk tau...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

idah> ahaks, harap² ade kerajinan & keizinan nak wat sekut raye ni eh..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

zue @ annaleeya> kak, tatau ler ni dan buat ke tak..dan main ngan anak kecik ni payah nak wak kek segala..

hahah, ade..marilah amik kat umah nnti ye..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

gee ryder> iyelah, wat kek senang skit dari wat beskot raya ni..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

fieza79> wah, rajinn ye fieza buat kuih..insyaallah, kalau ade kesempatan mmg nak buat pon..same²lah kite beroven nnti yek, hehehe..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

ain> hehe, tadop adiah pon kalau teka..sbb ramai sgt yg jawab betul..

pesal lak hubby akak tak kasi wat kuih? tu dah kira bagus tu kak, ehehe..

alyyani said... [Reply]

wah rina best nye. kuih raya this year self made la ye. hehehe... kalau hubby nak request banyak2, dia kena tolong assist la. lepas ni bukan kuih raya je, ayam golek pun bole buat :)