~Pengikut Jaijina~

Thursday, August 12, 2010

echa belum sihat sepenuhnya

semalam tgh2 dok wat keje aku dapat sms dari bs..waktu tu kul 1.30pm..
'Aisyah badanya suam'

terus aku sms hubby..dia cakap kalau nak balik pon mungkin kul 5..ape? kul 5? aku yg dok kat opis ni dah macam cacing kepanasan..nak buat keje semua tak kene, hati tak sedap..kul 2.30pm bs sms aku lagi yg badan echa makin panas..terus call hubby cakap nak balik..so semalam aku time off, kul 4pm dah belah dah..haisyyy, baru 2 hari baik demam, dah demam lagi..riso gile aku..

badan panas, tp gaye takde macam org demam..abis satu bilik dia jelajah..
sambil tangan pegang dinding, dari pintu sampai dalam lemari dia berjalan..
aku biarkan aje sbb nak kasi badan dia berpeluh..
ni baru pas menenyeh ubat, susah kemain ko nak kasi makan ubat..meraung tak hingat..

semalam setau aku takde plak bengkak kat jari echa..
kesan bengkak ni macam tersepit aje..
ni yg buat aku hati lagi bengkak ni..

(merenung masa depan agaknye tu)
aikkk, mane cool fever tempek kat dahi tadi?

sudahnye melakat kat baju aku, wahahaha..

name nak melekat mendalah tu kat dahi dia 8 jam takde makne okehhh..sejam tu pon kire mujur..aku siap boleh menuduh laki aku yg cabut mendalah tu, hikhik..ampun kan yang ye bang, kui kui..

petang tu dah kebah..time malam, kul 11.30 panas balik badan dia..aku tempek kan lagi cool fever, kali ni berserah ajelah..dan2 dia bangun sbb dia rase tak selesa bila aku tempek mendalah tu..sudahnye dekat2 kul 1am baru dia tido..tu pon puas golek sane, golek sini..aku ni mmg dah ler sangap gile..so far malamnya badan dia tak panas dah..tp still risau bile dia kat taksa..

note : aku mmg tekad nak tukakan echa taska lain..

22 yang comei lotte:

azimah-Butik Nur Kasih said... [Reply]

btl, cuba tukarkan echa ke taska lain, mana tau dia tak rasi dgn taska yg skang ni. poor echa. moga cepat sembuh ya...:)

LYaFRINA said... [Reply]

teruknya jari echa..
smpai bengkak g2.,, xleh byg camner dia nangis time tsepit tu.. dh la di bwh jagaan org..

better mu beli ubt demam y msuk kot bontot tu... y tu cpt skit demam kebah.. mu g la tnya kat klinik

Fieza79 said... [Reply]

teruk tu jari echa..btol tu tuka je taska len rina...sebelom jd menda lg teruk...

zue @ annaleeya said... [Reply]

skang nih musim demam... airel pon baru jerk kebah demam tapi batuk2 tak ilang lagi... batuk2 plak smp muntah... kesian kita tgk...

mesti sakit jari tuh tersepit... haah la rina.. klu rina rasa taska tuh x okey, better tuko la... cian echa... smoga cpat sembuh yer..

idah @mama izzya said... [Reply]

kalu dok taska camtula kan..tak terjaga sgt anak2 nih..
hope echa cepat baik demam..

Zaidah said... [Reply]

KENAPA JARINYER BENGKAK MACAM TU....MCM ADE KESAN TERSEPIT....MESTI SAKIT TU...

mamalieyna said... [Reply]

iiskk bengkak kt tgn tu, nursery tak bgtau ke pasai pa..sian echa..sakit demam, dtmbh lak, skit jari..sure dia meraung time kena tu..huhu..ciannye..

panas2 badan yg tinggi jgn buat main..kang lain jdnya..akak pun tkt bila panas mendadak, if lbh dr 3 hari mmg kena wat ujian drh biasanya...tak gitu..huhu..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

azimah> tulah, malam tadi hubby pon cakap dia nak survaye taska lain..kat taska ni tak terbela echa ni..thanks ye ^_^

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

lyafrina> kalau balik umah, tgn kaki mesti merah2 punye..

boleh ek kalau beli ubat tu? echa ni kalu pg klinik, panas badan mesti dah turun..tu yg tak penah kasi ubat montot tu..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

lyafrina> kalau balik umah, tgn kaki mesti merah2 punye..

boleh ek kalau beli ubat tu? echa ni kalu pg klinik, panas badan mesti dah turun..tu yg tak penah kasi ubat montot tu..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

fieza> tulah, mmg tekat nak tuka taska lain ni..

Fieza said... [Reply]

Ala ciannya echa demam ek..Echa sama cam syakil la tak suka pakai cool fewer tue..Fiza pun sependapat macam kawan2 lain tukar echa ke taska lain atau rina try cari pengasuh..sian echa kecik lagi..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

zue> musim demam, tu yg jangkit sampai ke echa tu..echa ni pakej, batuk + sesema + demam..

mmg dah tekakt nak tuka taska ni..btw, thanks ye kak..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

idah> dorang kan ramai, mmg tak terhandle punye bile dah ramai2 ni..thank ye idah..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

zaidah> nmpk macam tersepit..sbb nak kate nyamuk takde plak nmpk kesan gigit tu..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> nursery mmg tak penah kasitau kalau ape2..dia boleh buat bodoh aje..jatuh ke hape mmg tak penah kasi tau kak..

rina mmg risau kalau echa demam2 ni, penah dia macam nak kene sawan..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

fieza> thanks ye fieza..mmg tekat ni nak cari taska lain..tgoklah, ni tgh nak servaye2 taska ni..

cheqna said... [Reply]

tuka jela taska lain

moga echa cepat2 sembuh...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> mmg akak dah servaye dah taska len ni..btw, thanks ye..

kmieja said... [Reply]

siannnyaaa echaaa.......rina, try gie kat paed kalo demam on & off, biasanya paed akan ambik darah.

siannnyaaa jari...terkapit kat nesery ker?alahaiii....meh auntie nak geget sapa yg jaga echaa careless tuh?

alyyani said... [Reply]

kalau rasa dah mcm2 jadi kat echa kat taska sekarang, better rina cari taska lain. buat risau je nanti nak gi keje hari2 kan. sian betul tgk muka echa gitu. tetibe tingat ke nia dgn adel. huhu

Sricahaya said... [Reply]

Mmg risau kalau anak2 demam..nak bt keje pun tak tenang...
Moga cepat sembuh ye echa..