~Pengikut Jaijina~

Thursday, August 5, 2010

aku dan shawls

dulu masa shawl tengag hangat di pasaran macam goreng pisang panas, akulah org yg tergila-gila kentang okehh..sanggup tiap2 minggu beli on9..kalau beli pulak bukan reti sikit, skali beli beli 5-6 elai (yenadei, tambi..kapla satu juga ade)..itulah kuasa membeli, nak2 semua di hujung jari sajer..tup2 esok dah sampai..

marilah aku nak tayang koleksi shawl yang aku ade, lalalalala..yang sekarang ni dok tersorok aje dalam lemari..

koleksi aku..

aku dah shawl..

kalau gi mana2 mesti aku pakai shawl..motip pakai shawl sebab senang, malas takyah gosok..dulu aku bukan si pemakai shawl..aku takut kalau pakai kompom muke bulat macam bola..tp aku telah dihasut oleh kawan ku yg mase tu tgh bertanduk 2 di kepala, hikhik..maka aku pon terhasut & terjebak dgn kata2 beliau..sungguh tak kuat iman aku waktu tu..

sebab dah terjebak dan obses sangat dgn shawl, aku sanggup beli berkodi2 shawl..ingat2 nak jual lah pada kengkawan kan, tp aku langsung takde skill ke erah nak menjadi usahawanita..so makanya inilah yg berlaku..letak dalam beg pastik, ikat ketat2, simpan dalam store agar jauh dari pandangan makrifat..

shawl yg tak pakai lagi..shawl yg konon2 nak jual..

apelah aku nak buat ngan shawl shawl ini ye? dah naik semak store aku tu..tiap hari aku dok merenung aje shawl tu dgan harapan setiap kali aku berkedip ianya akan hilang selai dan selai..

note: kalau aku buat giveaway amacam? ade ke org nak join ek?

 

18 yang comei lotte:

idah @mama izzya said... [Reply]

klau pakai shawls mesti bulat muka
tp ada org pakai comey jer..
idah ada 2 lai jer kut..tu pun x pakai..lambat g keje..metek hok tu jer..klau shawls yg ada awning bleh ah pakai..

gee ryder said... [Reply]

waduh², byknye shawl dia..
yg dah xpakai tu elok sedekah jer, dpt pahala hehe..nak² dh dkt bln posa ni hehe..

btw, salam kenal :)

MiYOKO TACHIBANA said... [Reply]

samala kite...byk gile shawls...
penuh satu wardrobe...
ada byk yg tak pakai lg..tak tau nk wat ape...
bile berkenan, main beli je..most of them, beli on9 gak laa....

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

idah> memula nak pakai tu mmg metek, tp dah lelama tu expert, hehehehe..rina takut nak pakai ade awning, takut pipi gembo, huhuhu..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

gee ryder> tulah, mmg igt nak sedekah aje..

salam kenal juga, thanks..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

MiYOKO TACHIBANA> samelah, ade yg tak pakai2 lagi tu dalam lemari..saya kalau shawl mmg on9 aje, senang kan..

Fieza79 said... [Reply]

ehh ehh taknak kasi kite..kite nak la...

fieza dulu lyn shawl pastu ariani style ..skang dh gila balek shawl ni...last2 layan dua2 pesen tudung..huhuu

bt GA pastu pastikan kite menang..hehehh cm tu pon da ka..?

cheqna said... [Reply]

x pakai shawl...huhuhuhuhu

LYaFRINA said... [Reply]

wehhh rina...
mu jual kat aku la y blum dipakai tu..
hihihiii..
aku pun pemalas utk mgosok..
byk koleksi mu..
aku nk beli.. tp sokmo x tebeli.. lain nk beli.. lain y beli.. aku obses baju n kasut asya y jual kt on9.... ni dh nk kena stop..smpai kwangn stabil

alyyani said... [Reply]

mak oi, ni lagi banyak dari alya ni. btw kita sama. sekali beli bukan selai 2, mau5-6 lai. penah peniaga shawl online ni ckp dia tak jual borong sebab alya nak beli semua. hahaha.. sengal.

rina, muka rina ada iras ita la. dari haritu nak cakap lupe je. bila tgk gmbr tu mmg sama la. :D

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

Fieza79> hehehe..skang ni dah macam2 pesen dah, lani layan syria je, lagi senang..

hehehe, boleh aje..nnti kasi add umah ye..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> tanak cube ke cheqna? nnti sekali dah cube terus jatuh hati..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

LYaFRINA> mmg seswailah org malas gosok macam aku pakai shawl..senag aje, sauk, lilit2, siap sudaaaa..

takyah lah bli2, aku kasik free aje..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

alyyani> tulahkan, kalau dah gile takleh nak cakap apelah..

same ek? dah name pon sedara, acuan muke tak leh lari punye, hehehe..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said... [Reply]

banyak gilerrr....akak tak de satu lai pun. meh kasi akak 2, 3 helai...hehe....

Fieza79 said... [Reply]

kasik add kat sini je eh...takpe tk femes takda sape nk serbu add ni..hehee

address opis ehh..

Fieza
Koperasi Pegawai Kerajaan Kulim Bhd
29 Jalan Putra 12, Pusat Perniagaan Putra, Kelang Lama, 09000 Kulim Kedah

ok...thanks hikk

Kmieja said... [Reply]

phewitttt...mcm anak dara:)

mamalieyna said... [Reply]

tak reti pakai shawl..kalau tak kasi je kt akak, abes cerita..lalala..^_^...banyknyeeee,,!