~Pengikut Jaijina~

Tuesday, August 3, 2010

aku yang kemalangan

mari aku bawak korang menginbau ke waktu itew..

tarikh 29-4-2007..hari yg tak akan aku lupekan sampai bile pon, sungguhhh..

inilah kemalang yg pertama dan paling horror pernah aku alami..
mase kejadian aku on the way nak balik ke trerengganu..kami bertolak dari kajang dalam pukul 8.30pm..mase tu yg ade dalam kete aku, boipren (skang ni dah jadi laki) & kakak bopren aku..
nasib baik kami pakai seat belt, kalau tak, tak taulah ape akan jadi mase tu..

time dekat highway LTP mak aku tepon yg dia kene balik PD sbb pakcik aku sakit..so dia cakap kuar highway nnti ade roadblock..itu pasal kami pakai seat belt..kalau selalu mmg di pandang sepi aje seat belt tu..

then sampai aje di kawasan gambang (time ni hubby aku yg drive) tetiba hubby cakap dia ternampak "something" benda putih melintas dgn tak semena2..seriusly aku pon nampak okehh..tak sempat nak break sbb time tu tgh laju tetiba kereta bergoyang terus terbabas..kejadian berlaku sekelip mate aje..nasib baik aku & hubby sedar then kami cepat2 keluar dari kereta..dalam otak aku pk kang tetibe kete ni meletop..sedar2 aje kereta dah langgar lori 1tan yang park tepi jalan..punyelah kuat perlanggaran tu, sampai lori tu punye tayar boleh tercabut..aku pulak terpaksa di papah keluar sbb aku nak pitam time tu..naseb baik makcik yg baik ati sanggup nak tumpangkan aku dan kasi minum air..mak aku yg on the way nak balik PD terpaksa patah balik..

alhamdulillah, kami hnya mengalami kecederaan ringan walaupun kereta aku total lost..kesan luke masih ade..





inilah kenangan yg tak akan aku lupekan sampai bile pon..lepas kemalangan ini aku warning hubby awal2 jgn bawak kete lelaju..dan aku jugak takan bertolak balik kampung time malam..biar lah sianghari walaupun panas ke bnyak roadblock ke, janji siang hari okehh..aku fobia sampai skang ni walaupon dah 3 tahun berlalu..

17 yang comei lotte:

idah @mama izzya said... [Reply]

mak aii gerunnyer lihat kete..remuk sungguh2 ti..
tu ar perjlnan elokla siang ari..
xpela lambat pong asalkan selamat..

time raya nnt jgnlah pecut plk yek...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

idah> tulah, pasni mmg jalan siang aje..kalau hubby pecyt siapler, kene bebel nnti, ahaks..

fieza said... [Reply]

wah teruk gak keter tue..nasib tak der per2 kan..ni buat lagi takut nak drive hu..hu..

gurly-shoppe said... [Reply]

fieza> memula tu mmg takut tp kene biasakn jugak..sbb nak pegi keje kan..

Rizziela said... [Reply]

Ngerinya tengok kereta..

Semoga kita semua dijauhkan dari mala petaka lagi kan

mamalieyna said... [Reply]

weeei seramnye...kalau akak pun fobia tak sudah ni..ngerii...seb baik takde apa2 serius eh..kalau tak, kurang la duit hantaran =P

[-suziey-] said... [Reply]

uish dasyat tu...seb bek la time tu xde ank lagi..blm kawen pn kan:D eee ngerinya..xpnh dan minta2 xkan pnh rs la eksiden camni.

Ain said... [Reply]

tengok pada keta, nampak terukkk sangattt, nasib baik penumpang semuanya selamat...

huhuhu...

kitaorang kalau nak jalan jauh suka pilih waktu malam atau awal pagi sbb cuaca sejuk sikit...

cheqna said... [Reply]

allah...
teruknya kete..
tapi nasib akak tak de pape

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

rizziela> iyelah, mintak dijauhkan..kalau boleh tanak dah kene macam ni lagi..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> hehehe, nasib baik tak kurang kan..tapi parut tu masih ade kak..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

suziey> tulah, nasib baik blom kawen mase tu, kalau ade anak tatau ler..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

kak ain> alhamdulillah kak..

kalau balik kampung malam2 tu carefully ye kak..saya mmg fobia dah..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> tulah, nasib baik kitaorg selamat, takde patah riuk ke hape..

LYaFRINA said... [Reply]

ishhh.. mmg dh total lost tu.. cam kapal karam x timbul2..
tp kalo tgk dr segi rupa kete mu tu..cam mnakutkan sgt2.. mcm keadaan org kat dlm tu dh teruk.. tp syukurla.. sbb smuanya selamat.. xpea.. kete tu hanya harta dunia,.. y pting nyawa selamat...

kmieja said... [Reply]

ya allah rina.... teruknya eksiden, nasib rina & semua tak apa-apa....

MiYOKO TACHIBANA said... [Reply]

teruknye keta akak tuu...nsb baik, akak takde pape kannn...

sy pun jarang travel mlm2...kalo waktu 12-4am lgla bahaya...waktu tu, byk bnda2 yg tak diingini akan kua...