~Pengikut Jaijina~

Friday, August 6, 2010

akai ada ka?

eh, agak lewat bersiaran hari ni kan..nak mencari mood, mood tak mari..cari punye cari topik ni yg nak publish..aku ni bukan jenis yg suke buat draf..time nak buat n3 time tu baru crate pastu terus publish..

seblom tu mahap dlu ek sbb pepagi dah tempek gambau sampah..ampun pada yang tengah makan tu, bukan kehendak ku, sob sob..

cenggini, umah kami di blok tingkat 6 tu mmglah saujana mata memandang sbb menghadap sawah padi nan menghijau..tapi kalau tengok aje skit kat bawah, rumah kami ni ngadap tempat pembuangan sampah..ape yg aku nak marah kat sini adalah org2 yang bag**l nak ma**os..buang sampah tapi tak masuk dalam tong sampah..boleh main cempak2 aje kat bawah..tak ke bo*oh tu namanya..akai ade ka?!

perbuatan org2 yang sengal..

ade skali tu time rileks kat balkoni aku ternampak ade sorang laki ni..look like chinese..but i guess he is not local, lagi bo*oh..dia buang sampah tapi just letak kat tepi aje..hey, kamonlah..tak tercabot de tangan kau kalau kau hayun sket sampah tu masuk dalam tong sampah..manelah commom sanse & sensitivity korang? letak kat kepala lutut ke? atau letak kat b****t..


yang menjadi permasalahan sekarang kalau sampah terbiar kat situ berhari2 berbau sangat lah tak menyenangkan..pulak tu kereta en hubby letak seblah aje ngan tmpat sampah tu..nak parking kat lain sume dah org punye..so terpaksa park kat situ..kalau park kat lain jauh, so tak nmpk plak kereta kan..kalau ape2 berlaku susah nak tengok..tu pasal yg aku marah sanagt ni..

note : ape2 pon salam jumaat ye korang..esok dah cuti dah, nak soping baju raye, yihaaaaaaa!!!!


8 yang comei lotte:

mamalieyna said... [Reply]

mmg sengal sungguh org2 cenggitu kan..sapa tak hangin..sorang dua buat gitu, lama2 yg lain2 mengikut..apa la yg susah sgt mau baling masuk tong! mmg sungguh2 tak ada akai!

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> betul kan kak, sorang dah buat yg lain akan ngikut..ade plak tu lagi sengal, buang depan lif, bengong..

fieza said... [Reply]

Tue la Rina kadang diaorg ni tak der kesedaran sivik langsung ker..nak shopping kat ner tue..fiza nak pegi sogo jom ikut boleh jumpa he..he..

Fieza79 said... [Reply]

btol bodoh sengal ini org...tau wt smpah taktau mn nk buang...kan pe ni pemalas nama nya ni..huhuu

kmieja said... [Reply]

wahh rina....kat mana rumah ada permandangan sawah padi tuhhh?

kena buat comm. meetinglah rina pasal sampah sarap tuh...:)

Zaidah said... [Reply]

memang saujana mata memandang...tapi bukan keindahan tapi longgokan sampah...melampau betul ...memang tak ade otak..

zue @ annaleeya said... [Reply]

mmg bengang dgn org cengitu kan??? masalah gini mmg selalu bg yg duk umah flat atau pangsapuri kan??? mmg xde akai betul...

sib baik umah kt area umah akak, diaorg dtg amik sampah selang sehari...

Ain said... [Reply]

takde tanggungjawab langsung kalau main letak jer camtu....

bukan patah pun tangan tu kalau campak masuk dalam tong kan...

apa punya orang daaaaa....