~Pengikut Jaijina~

Friday, August 20, 2010

apakah?!

alhamdulillah, dah hari ke-10 kita menjalankan ibadat berpuasa..camne ek puase korang? aku dah 6 hari tinggal puase, beselah..org lom nmpak anak bulan lagi aku dah raya dah, wahaha..

korang slalu ke nyinggah kat PARAM = PAsar RAMadhan? aku mmg hari² pasti ade je muke aku..kalau PARAM kat area umah aku dalam masjid ye..

dah terpampang besa punye banner KEMPEN MENUTUP AURAT dalam kawasan masjid tu tp ade lagi makhluk² yg tak reti bahasa..tak reti bace ke hape korang ni..hello, korang dah masuk KAWASAN MASJID, so hormatlah umat² sekeliling ko..


dah 2 kali aku nmpk minah ni pakai suar pendek yg ala² sepender tu..sikit aje lagi nak nmpak celah kangkang..ko tak sedar ke ko dah masuk kawasan masjid?! 
kalau chinese or indian aku tak le heran mane tp ni MUSLIM okeh..



trend kan skang ni org pakai legging..kalau pakai dgn baju labuh tu kire boleh tahan ler..tp ade yg pakai ngan body shirt, sampai jelas kelihatan celah² dia..

isk isk, pape pon bukan niat aku nak menjatuhkan or tujukan kepada sape²..aku hnya nak sampaikan ape yg aku lihat dan alami..pade sape² yg sentap tu maaflah ye, bukan niat aku sebenarnya..sempena bulan baik ni ape salahnye kiranya pakaian korang tu menutup aurat..pahala lagi dapat tau..

bukanle niat nak jadi ostajah di bulan² puase ni, kalau pakain singkat macam tak cukup kain, org yg tengoknye pon singkat jugak pahle puasenya..ishk ishk ishk, dah sah² lah pahle puase aku dah singkat..

note : renung²kan dan selamat beramal ^_^..


10 yang comei lotte:

zue @ annaleeya said... [Reply]

mmg tak patut ar klu masuk kaw masjid pon pakai gitu... nih jenis muke dok malu... hormatla sket... haishhhh..!!

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

tulah kak, terperanjat rina tgok dia pakai macam tu..mmg tak hormat langsung org yg puasa ni..

Zaidah said... [Reply]

tak tahu adap langsung...hormatilah skit...sekarang niekan bulan ramadhan...ade jugak manusia macam nie kan

azimah-Butik Nur Kasih said... [Reply]

uiks berani ko snap pic dia erk? jarak jauh erk? plak tu dia blh plak buat gaya2 ngada2 tu mcm bangga je kan

Fieza79 said... [Reply]

tak patut la dorang berpakaian menjolok mata bln2 ramadhan ni..nk2 yg sah2 muslim..haiyoo..

Intan Inn said... [Reply]

erm mmg betu2 tak berhemah org yg mcm tue..dah lah bulan pose dalam kawasan masjid pulak tue...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

kak zaidah> betul tu kak, jenis macam ni tak hormat orang langsung..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

azimah-Butik Nur Kasih> hehe, ni amik dari google..lupe plak nak tulis..saye tak berani nak amik gmba life, hehehe..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

fieza79> tulah pasal, muslim..isk, isk, cine pon tak pakai macam ni tau..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

intan inn> bukan tak berhemah dah intan tp tak beradap langsung..