~Pengikut Jaijina~

Wednesday, September 1, 2010

my major projek

nih aku punye mega projek..dek kerna laki aku yg request makanya kenelah laksanakan..kang tadek $$ raya pulak..projek boleh buat waktu² cuti sajork..time lepas buke time aku nak berperang sama echa..susah ooo minah ni mau tido malam..

moh intai ape kejadahnya projek mega aku nih..

tadaaaa....

projek buat kuih raya laa..gigih aku tau, jadi silalah kagum ngan kegigihan aku..

ala, aku buat beskut campak² aje nih, simple dimple..
takyah nak poning² pk bahan² yang banyak..1-2 jenis aje dah cukop, pastu campak² aje dalam oven tuh..
walopun simple tp percobaan aku yg pertama GAGAL okeh..sbb bahan² melambak dah macam nak bukak kedai kek kekdahnya, makanya gigih aku search google..finally, dapat resepi paling sempoi punye..janji sedap okeh..

silalah kagum dgn pembantu aku nih, hikhik..

dah beliau yang request memacam kan, harusla aku paksa beliau membantu isteri beliau yg terkangkang² sensorang kat dapur..

"kalau tanak tulun, no sekut² raya enimo"


see, tektik aku berkesan okeh..


okeh, non ado gambo yek..mesti korang kepochi nak tau camne ghupe sekut aku kan..kau google aje, cari sekut cornflake madu, then imejin yang kunun² tu sekut aku ye, hahaha..

6 yang comei lotte:

azimah-Butik Nur Kasih said... [Reply]

nak buat jgk during cuti sekolah next week! hehehe

Ain said... [Reply]

mana aci tayang sekut dlm oven jerk....

tak comel takpe, janji sodapppppp....

assistant rina tu ada puji tak??

MiYOKO TACHIBANA said... [Reply]

rajinnye akak wat kuih raya...hubby pun tolong sekali..comel2...

sy, next week br nk start wat kuih raya...

Fieza79 said... [Reply]

waawahh....fieza ni mood nk wt kuih raya lom dtg lg..tp bila tgk rina wt so ai pon nk stat jg la...! hehe

huhu saban tahun biskut makmor, cornflakes pahtu almond london wajib wt..tp tahun ni oven lom mau panas2..ehkeke

LYaFRINA said... [Reply]

hahhaha.. tahan aku nengok kegigihan laki mu rina... smpai nunduk noh paler.. dgn penuh phatian tu....

MamaYatie said... [Reply]

huhu..mmg gigih korang 2..hihi..tak campur ngan echa lagi tur, mesti lagi gigih dia "tolong"