~Pengikut Jaijina~

Wednesday, September 22, 2010

her 1st baju kurung

masih lagi berkisar tentang raya..dan masih lagi gamba² hari raya yang pertama..tahun ni kitaorg kureng sikitlah bergambar..biasanya lepas bersalam-salaman mesti ade sesi posing², tp tahun ni lain macam pulak..pas dah salam² tu ayah aku berdesup nak pegi raya, nak kolek duit raya kot..

mai intai anak dare aku pulak..layanzzzzz..

ni 1st time echa pakai baju kurung dengan rasminya..mak + paknye biru tp sampai ke anak boleh pulak hitam..gasakle, janji kain dia tu ade kale biru² sikit..

tak sempat nak cari baju kurung si echa..

ni kemain sonot dia..ramai dok melayan dia, pas org ni, org lain pulak yg dukung..

aiseh, hilang sifat kewanitaan..

kalau dekat kampung, sepupu² aku yg kecik tu selalu bawak echa tengok kucing..aku kalau kucing mmg tak kasi echa pegang sbb echa senang nak kene sesema..tp terkena jugak sesema..

last but not least..mak pon nak mencelah gugakkkkk..

baju aku adalah baju tahun lepas punye..baru pakai 2 kali..hubby aku punye baju melayu pon 2 tahun lepas punye..minggu last nak raya tawaf satu pekan BM tp dia cakap takde yg berkenan..hubby aku ni mmg cerewet tau bab² nak beli baju ni..bile kain elok, jahitan pulak tak kemas..bile jahitan elok, kain lak nipis, iskhhh, aku pulak yg pening tgok dia..tu yg baju si echa lari dari tema..

note : tahun depan aku kene tempah baju untuk anak beranak..takdelah nanti baju²an lari dari tajuk kan..


15 yang comei lotte:

cheqna said... [Reply]

amboi echa...
ganas tul echa ni..hilang keayuan bila bergambar hehehehehehe

idah @mama izzya said... [Reply]

TEMPAH JGN TAK TEMPAH KALU BULIH BIAR RAYA AJI NNT BELI KAIN SIAP2 NTOR TERUS TUKANG JAHIT..
KALU DOK SIAP GOK RAYA POSE 2011 PAKAT G SEKEH PALE TUKANG JAHIT..
BOLEH GITU??ISH...ISH GURAU JELA

LYaFRINA said... [Reply]

olohhh.. mcm mek asya jugok tselok situ sini.. aku pun start thn lps dh bg asya pkai bju krng.. tp thn ni lg best cz asya dh ada kaki.. bru nmpk tergedek-gedk bila bjln..

mu beli y ready made k bju si echa tu?? kalo asya ssh nk cari.. kecik sgt.. padahal mama dia ni punyala tinggi.. ikut saper xtau..

hoo. mu stanby dr skarang p survey kain utk tema taun depn plok.. kaler ape yer??? fain kbo thn dpn nk tema kaler pelik2..kita tgk j la..kaler pelik2 tu gane.. aku pon xtau gane peseng...

(adoiii puasa xganti lg.. raya x hbs sbln lg.. berangan raya thn dpn plokss)

LYaFRINA said... [Reply]

wehhh..pnjangnya aku ngomen!!!

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> adoyai anak dare akak ni, dia mane tau dok diam..asek nak menggeletik aje..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

idah> tulah, tahun depan kene tempah awal² satu family..

kalau tak siap jugak kasi bakar kedai die, ehehehe..gurau aje..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

lyafrina> anak aku dok reti dok diam mu tau..baru buleh kaki gitu ar die..

baju echa aku beli on9..2 pasang aku beli tau..kain dia labuh skit tp baju ngam² aje..

tahun depan tatau lagi tema ape..kain pasang krim dah ade 2 pasang tunggu nak jahit aje..tahun depan tema krim aje kot..

panjang berjela komen mu kan, hikhik..

Ain said... [Reply]

olosssss cekci ngoh echa pakai baju kurung, nampok peha gebusssss...

hahaha.....

tempah awal2 la rina, baru tema dok lari...

mamalieyna said... [Reply]

hikhik..tahun depan kena prepare awal2lah..set awai2 nak kaler apa..hehe..

pepun nampak masuk je tu baju anak beranak ^_^. mana pic bertiga ni..hehe..

Fieza79 said... [Reply]

nmpk nya kena siap sedia awal2 baju raya korang...nnt tk sama tema lagi...tp knp mesti kna sama tema bl beraya...hehhe pape je la..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

ain> anak dare rina ni mane tau sopan² kak..pakai baju kurung pon tetap lasak ya ampun..

tulah kak ain, tahun depan kene tempah awal²

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> skang ni dah kene tempah untuk baju raya tahun depan,hikhik..

gamba bertiga mmg takde kak, yang ade pon sekeping aje..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

fieza79> betullah, kenapa mesti sedondon time nak raya? ntah ler, dah jadi macam trend pulak kan..tp rina mmg suke kalau pakai sedondon ni..

kmieja said... [Reply]

tomeinyaaa echa pakai bj kurung siap ngan manik2 :)

sama mcm aqish suka pegang kucing, satu hari berpuluh kali wash hand, wpon kucing2 atok mandi tiap minggu..

Fieza said... [Reply]

Rina sebenarnya kalu nak raya ni tak perlu pun semua baru kan. Contoh la kan, fiza pernah dengar dalam radio era tak silap. Dia kt dia mmg selalu gak recycle baju. Orang kadang2 tak ingat pun baju raya kita yang lepas2. betul jugak kan. Mayb pas ni kena jimat cermat. Kalau Rina tak citer tak der saper tahu tue baju tahun lepas tau..