~Pengikut Jaijina~

Wednesday, September 22, 2010

kolestrol everywhere..problemo ini..

korang ade masalah macam aku tak?!

kan kalau bertandang raye rumah org dah tantu²lah ade makanan best² kan..aku kalau dah tuan rumah hidang makanan tak sampai hati nak tolak..padahal dah melantak tak hengat rumah seblomnya..yo yo aje puasa turun berat badan..tp pas puasa habis berat badan jadi lagutu jugaklah..makan pulak macam takde hari esok dah..konon² nak balas dendam pasai sebulan tak makan..

aku pulak, lagilah aku nak diet, lagilah anak tekak ni nak mentedarah doploh pat jam , gile babeng tak..adess, camnelah ko nak diet ni rina?! agak² kalau aku join the biggest looser ni kompom awal² aku yang terkuar..

perkataan yang tak memberi apa² arti pon pada aku..

tanak diet tapi aku nak............

slim macam minah ni..agak² boleh ke? boleh belah le wey..mimpi di siang hari ke hape..kasi penampo sekali nnti bary tawu, pang! pang!..


tapi idokler nak jadi kurus bebenor lagu nih..cekuplah sekadar pinggang ni bak biola, lalalala..dush! dush! dan dush! lagik..

makanya, jalan penyelesaianya, diet yang terbaik adalah dengan berpuasa..

bestu tak gheti² lagi ke nak puasa enam..ganti puasa tu mesti nak dekat² puasa tahun depan barulah nak berganti kan..ni muhasabah untuk diri sendir..peace..


11 yang comei lotte:

cheqna said... [Reply]

kan..
nak kurus tapi malas nak diet boleh gitu??
lalalalala

idah @mama izzya said... [Reply]

betul2..nak kurus tp xmo diet..hik.hik
idah siang ari x wase lapor mana..cuma mlm mkn gok wak teman hubby mkn..tu yg jadi berat jap naik jap turun

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> hahaha, samelah kita kan cheqna..kalau nak diet mmg hazabedah..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

idah> samelah, husband rina mmg macam² mane pon dia nak makan nasi jugak..nak tanak kene temanlah dia makan..

Sricahaya said... [Reply]

blh...sehari makan sekali je nasi..dgn kuantiti yg sikit..hehehe

~aSHa~ said... [Reply]

dah naik jugak ni..5kg..lepas benti makan ubat perancang..uhuhuhu...
kalo tgk makanan tu nak puasa pun malas...haish teruk2 asha ni..

-------
rumah kat seberang takir, teluk ketapang...dekat?

LYaFRINA said... [Reply]

adoiii.. takut tgk posh beckhem tu..

suka body angelina jolie

**body aku xboh k??

mamalieyna said... [Reply]

ekeke...samalah akak pung! =P

rina, kalau nak posa..lebih afdal ganti posa dulu sbb itu wajib..posa 6 tu sunat jer, after settle yg wajib baru buat sunat..hehe..akak bgtau je ni dr apa yg akak pernah baca la..^_^

pepun, akak pun tak posa2 lg ni...posa ganti takde sbb complete 30hari tahun ni..lalala..posa 6 je, asyik bermls2an..huhu..

[-suziey-] said... [Reply]

hehe btl tu..puasa la..tp jgn la puasa sbb utama nk kurus..ekkek:p

Intan Inn said... [Reply]

erm rina nak kurus mcm tue..erm kenalah kurang makan hehe..almaklumlah rayaka makan semua sedap..ha mcm intan nie makan banyak ker tetap macam tue..beat pun 35 jer tiup angin melayang..hahhaa

Fieza said... [Reply]

Jom Rina. Sama2 kita kuruskan badan. Fiza pun nak kuruskan lagik badan ni ha..ha..Hari tue masa puasa dah dapat berat yang ok tapi naik balik lak masa raya. Kena tingkatkan usaha lagi nampaknya ni..Model2 tue kena tampal kat depan mata selalu bagi sumber inspirasi k