~Pengikut Jaijina~

Monday, September 6, 2010

blom tukar $$ untuk angpau..

wah wah wah, hari dah 27 Ramadhan..lagi 3 hari kita semua akan berayalah, yabedabeduuuu..camne korang punye persiapan nak raya ni? dah habis sopping ke? aku kalau bab shopping ni takan pernah habis punye, kahhhh..tp shopping untuk raya dah tutup buku..kitaorg sefamily dah abis shopping semalam..

tapi ade satu hal aje yg belom settle, yakni nak tukar $$ raya, untuk angpau punye..dgr cite $$ raya untuk di tukar dah abis ye? semalam aku tipon mak aku, dia cakap tahun ni die takde kasi angpau pasal bank dah tadek duti katanya..tgh hari ni baru hubby aku terkial² nak pg bank..ntah ade ntah tidak..cobe nasib ajelah..


buat adik² sepupu aku (yg cilik aje tau), kalau tahun ni takde angpau jgn kate kak yien kedek plak eh..jgn salah kan kak yien tau, hikhik..

14 yang comei lotte:

Zaidah said... [Reply]

pernah tukar duit raya lambat..kat bank dah tak ade duit dia bagi duit yang dah buruk2...huhuhu...pengajaran untk zai

LYaFRINA said... [Reply]

RINA. DH LMBT SGT NI.. DUIT KAT BANK ORG KEBAS HABIS DOH.. AKU TUKO KOT OFIS J.. JUGT GTAU J NK BYK MANA N HOK BERAPA RIYAL...
TU PON KEMAIN PAYOH G NOK KECEK KAT BANK..

RUPANYA.. AWAL2 POSE RAMAI DOH G TUKO DUIT.. AKU PON TUKO SKIT JER.. STAKAT MAMPU J.

idah @mama izzya said... [Reply]

rasenyer xde dah duit baru..seb baik idah tukar under kampeni ramai2 kat bank..collect & ntar kat officer bank..
aritu masa pegi giler bkn main ramai org beratur..nak mencelah pun x bleh..

tp xpelah kalau dapt duit x wape keras pun..asalkn bdk2 cilik dpt sorang satu..

cheqna said... [Reply]

walaweh kak
memang dah tak dela
cheqna dari last week duk usha dok leh2 lagi duit
sian plok mikir ke budak2 ni

mamalieyna said... [Reply]

susah ye nk tukar duit..akak seb baik, kakak mmber opis kije bank, kirim dia je awal2..

sian la bebudak kalau tak kasi duit raya kan..huhu..

~aSHa~ said... [Reply]

sy pun tuko skit je taun ni..sbb duit stok baru mmg dah ada...so selamat la skit...kebetulan hobby sy menyimpan duit2 baru..ehehee

selamat hari raya...takpe duit raya takde raya tetap raya..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

zaidah> hukhuk, dapat $$ bruk² kew? buruk pon tapelah, janji boleh tuka..kalau tak tuka macam tak patut aje plak..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

lyafrina> sob sob, macam dah tadek harapan aje nak tuka pitih raye nim..huwaaaaa, nmpk gayanye tahun ni tadek lagilah pitih raya buat sepupu sepapat aku..tahun lepas pon aku tak tuka jugak..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

idah> kalau duir hak lelame tu pon takpedah, janji ade angpau nak kasik kat budak²..

ni macam tau baerbau aje angpau tahun ni..kalau duit lame pon habis kene kebas org..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> wow, cheqna hok usha mingu lepas pon tadop..apetah lagi last week puasa nih..

nmpk gaya macam tadek harapan nak tuka $$ raya ni, sob sob..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> tulah kak, awal² tanak tuka kan dah tadek duit raya..hukhuk..padan muke ko rina, huwaaaaaa...

tulah kak, kesian kan kalau budak² datang beraya tadek angpau plak..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

~asha~> wah, rajin dia simpan duit baru² kan..bagus²..saya ni rajin gak kumpul duit baru, tp bile terdesak sekeping² amik..last² dah abis dah..

D'Nur Boutique Online said... [Reply]

nasib la adik nur keje bank so tak la risau sgt hehehe... kalau lapang dtg la johor hehehe...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

nur> untunglah nur ek, ade sedara mara keje bank..dlu kawan hubby yg keje bank tu, kitaorg kirim aje kat dia..skang ni dah dok jauh pulak..