~Pengikut Jaijina~

Tuesday, September 21, 2010

airmata syawal

ampun ye, n3 pasal raya lagi..jgn korang muntah biru udahlah ye..

aku kan kalau sesi bersalam-salaman kan mesti ade adegan leleh² punye..boleh dikatakan tiap² tahun mesti macam ni punye, kompom..kalau ade award ratu air mate sah² aku yang punye takhta itu..ni yg aku malas kalau nak tacap lebih² nak² tang maskara tu, kompom pembaziran..

biasalah, firstly yg akan bersalaman ngan ayah aku dah tentulah madam kan..tengok madam tu, rilek aje..takde pon adegan leleh² tau..

dap dip dup, skang time anak sulung pulak nak mintak ampun..time memula nak salam tu dah bergenang "ayak mate" tau..apetah lagi nak berkata²..sampaikan aku kene stop dlu amik napas..kalau aku teruskan bercakap ni, kompom ayah aku berpinar bijik mate nak kasi paham ayat aku..

sesi bersalaman ngan mak aku pon same jugak tau..nmpk sangat dah berbakul² dose tu, huwaaa..iyerlah, nak mintak maaf hari² biasa mmg terkelu lidah..time raye nilah pon nak mensucikan dosa org cakap tu kan, kiranya 0-0 gitew..

time menantu pulak yg bersalaman..menantu bapak aku ni pon rilek aje..

menantu bersalaman memohon maaf dari emak mertua dia..sila perhatikan aku, time ni gigh ngelap air mata, mencik tau leleh² camni..

yg baju oren tu adik aku..tapi pokes pada baju biru tu..nilah padahnye upah photographer tak sekolah tau..kalau senap gamba tu main petik aje..sudahnye muke aku terlindung disebalik ayah aku..sebalik kejadian ni, sesi si isteri bersalam-salaman dengan si suami..mase nilah lagi aku tak boleh tahan leleh tu..tgok, sampaikan laki aku kene tunduk nak kasi paham..mmg tak boleh nak abiskan ayat² yg dah aku karang 2elai kertas kajang, ehhh, tipu, ahaks..

korang macam mane pulak? ade tak adegan leleh² di pagi syawal? aku kompom, raya seploh tahun akan datang pon mesti ade punye adegan ni..aku ni jiwa sentimental, tak paham aku kadang² tau..muke aje nampak ganaz..

17 yang comei lotte:

Ain said... [Reply]

akak kan, kalau ngan family sendiri memang takde tangkap leleh, tapi kalau kat rumah mil memang leleh jugak la...

buleh tahan lenje jugok rina erk...

hahaha...

cheqna said... [Reply]

tak sempat nak leleh
adik no 2 wat lawak

[-suziey-] said... [Reply]

hahahahaa..lawakla n3 kali ni..adeii..siap drama swasta lagi..dh tu bole plak snap 2 kejadian 1 gbr ek..ekeek:p

kt salam ngn mak abah sebak je tp xde smpai nangis..kita jenis malu nk nangis..hahahaha

Fieza79 said... [Reply]

syahdu nya...terasa nk leleh gak ni..huhu

fieza ni pon sgt sensitif dn cpt sgt leleh nya tp yg pasti nya kalo time raya tanak leleh2...rasa cm nk leleh tp gigih d tahan kat dlm...kuat kan..hahaa

mamalieyna said... [Reply]

hikhik..lawak la, muka ganaz, ati lembut ghupenye..hehe..akak takla sampai nangis, sebak jer..^_^

alyyani said... [Reply]

rina, wah, ni mmg betul syahdu syahdan dipagi raya ni. patut tak yah pakai make up tu. dpt bayangkan dah. dia ikut pada family kan mcm mana ctyle berslaam tu. ada yg gelak2 je hulur tangan nak duit raya. ada yg mcm rina. best jugak kalau mcm ni. mcm lebih menginsafi. lawak la rina ni. hehehe..

alyyani said... [Reply]

satu lagi, baju rina sgt cun!

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

ain> kak, rina pulak kalau belah mertua takde leleh² punye..melawak lagi adelah..

huhu, tau takpe kak ain..jiwe tak kental le rina ni..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> lawak apelah tu yg adik cheqna buat? kasi idea skit..tahun depan akak nak buat lawak jugaklah, biar takde adegan leleh² lagi..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

[-suziey-]> hikhik, drama swasta tak bercarta..1 gamba 2 kejadian tu nak jimat, hehehehe..

kite pun malu jugak nak nangis depan family ekceli, tp air mata ni laju je nalir macam air paip..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

fieza79> rina dah berazam dalam jiwa tanak sedey², tp tak boleh nak tahan² ler..mesti nak jugak kuar air mata ni, hukhuk..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> hehehe..dalam hati ade taman, gini ler kak..tiap² kali bersalaman mesti leleh punyelah..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

alyyani> kalau tacap pagi² raya sapu bedak ala² aje, mmg tak tebal mane pon..sbb dah tau pasni basah kuyup punye..tulah, lain family lain caranya bersalaman, kalau belah FIL mmg sempoi aje bersalaman..

ahaks, thanks..baju alya pon ape kurangye, cantik juga..suka bile hujung tangan tu same ngan kain..

Fieza said... [Reply]

Fiza lak susah sanagt nak nangis bila bersalam pagi2 raya ni tapi kan bila kawin sebelah hubby mmg ada adegan tangkap leleh ni..tapi tak per menangis maksudnya kita memohon maaf dengan ikhlas kan

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

fieza> rina senang sgt tau nak nangis² nih..kalau tgok cite hindustan pon boleh nangsi jugak..tp kan dah naik segan pulak ngan adik² bile nangis macam budak² nih..

~aSHa~ said... [Reply]

rina..ehehe suka la ayat kamu...'mmg tak boleh nak abiskan ayat² yg dah aku karang 2elai kertas kajang,' ehehehehe.....

taun depan tulis dulu kat kertas kajang..time nangis2 tu bagi kat cik abe ye...

ha bila nak raya umah asha ni...kita berdekatan je kan..

LYaFRINA said... [Reply]

HEHHEHEE..KALI AKU RASA KELAKOR SUNGGUH... MUYK WK DOSA ERK??? TU Y SMPAI NGIS2 TU..