~Pengikut Jaijina~

Friday, July 30, 2010

now u see now u dont

tajuk n3 macam iklan biskot mery dah kan..kejap ade kejap takde gitew..
haa, mailah aku nak habaq sket..maklumlah aku ni barulah nak bermesra-mesra dgn photoscape kan..jadi semalam barulah reti nak telek-telek tools yg ade kat photoscape tu..aku bab2 IT ni memang slow kemain..let chekidaut wat photoscape can do..ape pong akak sokaaaa..

ni the real pic of aku yg tebabow..sila perhatikan betul2 wajah aku yg ayu (uwek, sile muntah biru)..
di pipi kiri : bekas chiken pox..kene mase tingkatan 2..
bawah bibir belah kanan : kesan serangan charlie bengong nyamfah..

see, sekarang tiada lagi kan, hahahaha..suke aku tau..inilah kebaikannya kalau ade photscape nih..ko boley edit pic korang dgn sewanang-wenangnya..muke yg macam aku ni dan dan bertukar jadi macam ziana zian, eh tak, ziana zain yg muke macam aku, wakakaka (silelah jgn menangis ye)..

lepas ni sile jangan percaya sekiranya muke aku kelihatanya macam artis drama nevezuella, ahahaha..


gonyoh jangan tak gonyoh

echa skang ni nak tumbuh lagi gigi bawah, itu yg sampai domam2..so skang ni mmg tgh gatai gusi..asal boleh aje semua nak di tonyoh dalam mulut..ni yang buat omak eh jadi tarzan, dan dan pitching kelaut tinggi..

video

tengah fokus menonyoh botol obat dalam molot..

kanak2 kat rumah tu jgn tiru aksi ini ye, bahye itu..(pesanan dari penaja)

note: maaf ler bideo boleh post yng kontot2 aje..kalau yg semenet lebeh punye mau sampai subuh esok pon belom sudah upload..lame gile okeh nak uplod..

 

Thursday, July 29, 2010

bukaklah pintu

anak dare aku kan pantang kalau org masuk bilik mesti nak hikut jugakk..dia pandai skang ni, kalau org tutup pintu mesti dia akan intai kot bawah tu..kalau masuk bilik air pon macm tu jugak, mesti baring then intai melalui bawah pintu tu..kamu kalau kat rumah org jgn buat macamni ye nak, nnti ta pasal lebam bijik mate tu..

yang ni nak ikut abah..tapi kalau aku yg masuk bilik pastu tutup pintu harus dia dah meraung punye..



tapi latelly aku tgok dia dah tak macam dlu lah..skang ni dia takan nanges2 dah bile nmpak aku masuk bilik or bilek air..kalau dlu mane boleh tak nampak muke maknye..see, anak ibu dah makin membesar..dont cry2 ye, big girl dont cry, ngeeeee..

Wednesday, July 28, 2010

aku dah tak tahan

mane boleh tahan, dah dekat2 sebulan asek dok hidu bau kaki aje, buweeeeeeeekk (sile muntah ijo)..dan semalam adalah kemuncaknye apabila bau yg kuat giler babeng menyebabkan aku terpaksa merempat ke surau..gile ar, kuat tak kuat penangan bau kaki ni..

owwwhh, sudah semestiya bukan bau dari kaki aku yg halus mulus ini tp aku syak ianya datang dari budak belakang aku..skali dia lalu, kerans kejung aku..untuk mengelakan mengesyaki diri sendiri, aku telah menghidu bau kaki aku sendiri..kedengaran macam keji aje kan..tp percayalah, takde bau langsung..

macam mane nak buat ni ye? perlukah aku berterus terang? karang kecik hati budak tu pulak..isk, serba salah dibuatnya..ke nak aku adiahkan budak tu spray kaki? (ape name tah mendalah tu)

pic kredit to makcik google..

jgn kate manusia, kucing bau pon boleh kejong tau..

Tuesday, July 27, 2010

cubaan menjatuhkan reputasi isteri

dari n3 aku yg bertajuk our dinner tu, aku telah link kan kepada facebook aku..
lantas disitu berlaku adegan si suami nak menjatuhkan face water si isteri..


huwaaaaa..kalau tak sedap pon boleh tak jgn nak kasi satu dunia tahu..
now, u drop my face water, hukhuk..

amaran keras!!
pastikan laki korang takde facebook jugak kalau korang nak boh n3 pasal masakan korang..
kalau tak anda akan di keji macam haku ni hah..
kalau nak post jugak jiwe mesti mau kental okehhhh..

Monday, July 26, 2010

aksi echa

dah lame gile aku nak upload bideo dak echa ni, asek tak boleh jah..sampai aku merempat pegi umah makcik rehan tnye macam mane nak uplod bide okehhhh..mekcik, nnti saye banje eskem pop, sorang satu, ahaks..



10 bulan sudah

pejam celik-pejam celik, dah menginjak 10 bulan anak dara aku tu, alhamdulillah..semakin bnyak akalnya dan semakin bijak, ehehehe..25.07.10 genaplah anak dara aku tu 10 bulan..

1. dah tau nak nak buat muke klaka macam tu..kalau aku buat2 marah, pandai je dia nak buat muke macam tu..mmg tak jadi marah ler..
2. aku dah mule kasi dia makan biskut, tp sket2 ajelah ye..kene awas bile dia makan, tkut jugak kalau2 tercekik..

kalau bab ini toksah cakap cakapler, mmg no 1..silap aribulan boleh jadi ratu air mata..

die berkenan sangat dengan laptop abah die..
"lihat lah donia"

ahaha, abah terpaksa beghebut dgn anaknya..nmpk gaye macam si bapak terpaksa beralah, hikhik..

tataulah nurun sape ni..mak & pak dia mmg takde khazanah bantal busyuk ye..

tima naek kete mesti nak pegang stereng..same naek ngan abah, kadang2 beghebut 2 branak tu..

yg penting ratu kirai..tak dan 10 minit ngemasnya, dah sepa balik..

nota untu anak dara ku : seandainya kamu membaca n3 ini di masa akan datang, ibu mau kamu tau yg ibu sentiasa mendoakan yg terbaik untuk anak ibu..setiap selesai solat ibu akan mendoakan supaya kamu terpelihara dari perkara perkara buruk..ibu nak kamu menjadi insan yg cemerlang, gemilang & terbilang, ahaks..

Friday, July 23, 2010

echa nak join kontes ni..

bismillahhirahmannirahim..
saje je aku nak join contest..sekadar mencuba nasib sajorks..manelah tau, untung2 menang kan..kalau tak menang takde hal punye..nak join contest bukan kene bayar pon kan..

cume aku tak tau nak nak bubuh gamba mane satu ni? korang boleh kasi idea tak? ngeh ngeh ngeh..


kalau korang nak join ini contest pon boleh, klik kat sini, dianjurkan oleh suziey..syarat2 dan terma korang boleh cek kat situ ye..jom join beramai-ramai jom..



Thursday, July 22, 2010

our dinner

bismillahirahmannrrahim..jemput makan ye kawan2, ahakss..

saje je aku nak tayang kat korang2 semua, nilah menu dinner kami laki binik..ayam + sayur masak paprik..1st time ni aku buat paprik (nak riak sket lah kan)..ropenye, senang aje, ahahaaaaaa..susah payah aku mengsearch google nak cari resepi bagai, hampeh btul lah kau ni rina.
taraaaaa!! mempersembahkan, hasil air tangan kaki ku, paprik yang kababomm..

not bad lah kan untuk percubaan kali pertama..rase pon boley tahan jugak (iyelah sangatttt)..dengan muke tak malu aku mengaku rase macam kat kedai punye, hahahaha..tp agak pedas sikitlah, tu pon hubby aku yg kate..maklomlah. hubby aku ni mane boleh makan pedas2..pedas sikit karang mulelah perot meragam..aku plak kalau tak pedas mmg tak sah..camno nak buek tu?

tapi, demi cinta ku pada mu (sila nyanyi ikut lagu fantasia bulan madu) aku rela tak kepedasan pon takpelah bang..janji u nak makan hasil masakan binik you ni walaupon tak sesedap mane..org cakap kalau nak tambat hati suami ni haruslah dengan air tangan isteri..bukan dengan tangan dan kaki ye, jgn salah konsep pulak..



opsss, gambar silemak ni hanya selingan semata-mata..aku nak kasi tau yg pagi ni sarapan aku adalah sebungkus besarrrrr punyeeee (sile tiru aksi iklan megi) nasi lemak..marilah menambahkan lemak2 yang sedia ada terkumpul dalam badan..sekian..


Wednesday, July 21, 2010

mood merepek

mood skang ni tgh swing, everywhere..
tak tau pesal..lemau semacam jek ni..
jadi google search, masuk lawak jenaka..
layannnnn..





doyan dah jadi pengat

sane sini org cibok memperkatakan pasal si raja buah, sape lagi kalau bukan dorian..pegi belog si anu, cite pasal dorian, pegi belog si temah n3 pasal dorian..bak kate mane2 ade je dorian ni..aku pon ade jugak cite pasal dorian ni (nak jugakkkkkkkk kan)..

tapi dorian dah menjadi pengat sudaaa..jgn memain, pengat bukan sebarang pengat..pengat hasil air tangan kaki laki aku, ngeeeee..si binik tau melantak haje..sbb si laki teringin sngt nak makan pengat + pulut..makanya dia mengsearch google carik resepi..binik haremm, resepi nak buat pengat pon tak gheti..balik beli bahan2, sampai umah terus pakai topi chef wan..tukar status sudaaa, ahaks..

pengat + dorian + pulut..

cakap bnyak pon tak gune..si binik dengan pelahap, tak toleh kiri kanan dah..sedappppppp..

even simple dimple tapi for 1st trial not bad lorrr..nanti kalau beli dorian lagik boleh buat lagi..kali ni si binik pulak nak cuba try test tunjuk skill plak, hehehehe..

Tuesday, July 20, 2010

sahur

biasalah, dah dekat2 nak bulan ramadhan ni kan so ramailah yg berpuasa samada puasa sunat atau puase ganti..nak2 ni dah bulan syaaban kan..aku macam biasa, kalau nak puase tu mesti kene sahur, kang kalau tak sahur rase lemau jek..mule teringat-ringat makanan dalam fridge (imaginasi macam budak2 baru nak blaja puase)..

aku bagun dalam kul 4.45am..tengah2 nak suap nasi dalam mulut tetiba echa merengek2 pulak..tu takde lain mesti nak susu..sementara buat susu tu tatibe pulak dia kuar merangkak terus menuju ke dapur..haisyyy, nak sahur jugak ke budak tecik ni?


tapi nasib baik kejap aje jaganya..kasik susu, tepok2 montot zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz sambung tido pulak..bukan hape kalau budak ni berjaga, maka ibu dia pon kenelah berjaga jugak kan..kang kalau aku tido, bukak2 mate je jadi tongkang pecah rumah nanti (padahal ibu dia nak bantai tido pulak)..

note : tentu ramai yg tgh berpuasa kan kan kan?! (kalau tak period lah kan) so selamat berpuasa, puase ganti, puase sunat or puase nazar, hikhikhik (macam ucapan di bulan ramadhan jek kekdahnye)

kerja anak dara aku

nilah kerja anak dare aku..
ibu dia tukang kemas, dia pulak tukang sepah-sepahkan..echa suke sangat pegi kat tv area ni..tgok ajelah ape yg selalu dia buat kat situ..

adesssss..
suke sangat kirai-kirai buku buku bawah rak tv tu..tgoklah, dah abis beterabur..


kirai lagi dan terus mengirai..


lepas dah puas sepahkan, mendongak tengok tv..


kusyuk dan tawadok betul mengadap tv


"echa nak tgok wonderpetlah ibu"

dah puas sepahkan pastu ngadap tv, sesuke hati nak tuka chanel..macam reti tgok tv aje echa ni..tah hape-hape dia tekan pon aku tak tau..aku pon tak penah nak tekan2 butang tu, kuar mendalah setting bagai..abang, tgoklah anak u ni..nanti jgn kate i tak kemas pulak ye, hikhik..