~Pengikut Jaijina~

Thursday, July 22, 2010

our dinner

bismillahirahmannrrahim..jemput makan ye kawan2, ahakss..

saje je aku nak tayang kat korang2 semua, nilah menu dinner kami laki binik..ayam + sayur masak paprik..1st time ni aku buat paprik (nak riak sket lah kan)..ropenye, senang aje, ahahaaaaaa..susah payah aku mengsearch google nak cari resepi bagai, hampeh btul lah kau ni rina.
taraaaaa!! mempersembahkan, hasil air tangan kaki ku, paprik yang kababomm..

not bad lah kan untuk percubaan kali pertama..rase pon boley tahan jugak (iyelah sangatttt)..dengan muke tak malu aku mengaku rase macam kat kedai punye, hahahaha..tp agak pedas sikitlah, tu pon hubby aku yg kate..maklomlah. hubby aku ni mane boleh makan pedas2..pedas sikit karang mulelah perot meragam..aku plak kalau tak pedas mmg tak sah..camno nak buek tu?

tapi, demi cinta ku pada mu (sila nyanyi ikut lagu fantasia bulan madu) aku rela tak kepedasan pon takpelah bang..janji u nak makan hasil masakan binik you ni walaupon tak sesedap mane..org cakap kalau nak tambat hati suami ni haruslah dengan air tangan isteri..bukan dengan tangan dan kaki ye, jgn salah konsep pulak..



opsss, gambar silemak ni hanya selingan semata-mata..aku nak kasi tau yg pagi ni sarapan aku adalah sebungkus besarrrrr punyeeee (sile tiru aksi iklan megi) nasi lemak..marilah menambahkan lemak2 yang sedia ada terkumpul dalam badan..sekian..


8 yang comei lotte:

[-suziey-] said... [Reply]

paprik tu kalu letak daun limau purut lagi ummphh

miemiey said... [Reply]

wah..cedapnya..mmg senag je riena masak memasak ni..cuma nak rajin kan..;)
ye laa kl letak daun limau purut lagi seeddaaappp...arini pon kebetulan mi nak wak paprik gak..hehehe..semalam cari kat pasar mlm bhnnya...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

suziey> daun limau nye ade tp dia takmo interpframe pulak, hehehe..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mimiey> iyerlah mie, masak ni mmg senang je, cuma rajin dengan tak je, hohoho..biasanya rina ni tak rajin, wakakaa..

cheqna said... [Reply]

nasi lemak???
perghhh besh t u..
memang bersedia menambahkan lemak hehehehe

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> tau takpe..ni nak menambahkan koleksi lemak dalam badan ni, hehehe..

alyyani said... [Reply]

padprik banyak kuah. best! menu sahur alya tuh. sebab senang nak prepare kan. cukup 1 lauk je. heheh.. punya la 'rajin' alya ni. :D

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

alya> samelah kite, satu lauk cukup kan, hehehe..nak buat yg laen tak rajin sgt, hikhik..