~Pengikut Jaijina~

Monday, July 19, 2010

hujung minggu kami

hujung minggu kali ni mmg tak merayap kemana-mana..walaupon dok umah aje, kami laki bini memanfaatkan mase yg ade dengan projek besar besaran (psst, bukan projek buat anak ye)..projek ape? projek ngemas umah, sudah semestinya..kali ni satu umah kami kemas sampai hubby aku pon ngemas jugak..

wahh, sronok aku, ade assisstant gitew..pembantu aku nilah yang cuci koridor, lap pintu, sapu depan, skali tgok macam pekerja buruh binaan aje kesian plak..bukan senang tau nak tgok org laki wat keje2 umah macam ni umah aku jek ade..nak harapkan binik, haram, ngeeeeee..ape pong i lap u lah abang, hikhikhik..


ape plak yg tengah laki aku buat ni?
macam kes binik dera laki jah ni?

hoh, nak tempek frame kat dindinglah..
pernah tgok tak org ketuk paku pakai batu lesung? laki aku je yg buat keje macam tu..

taraaa, siap sudah...

disebabkan rumah kami kecik aje, makanya terpaksa di tempek di bawah lampu minyak tanah..frame ni dah 3bulan lepas beli tapi baru semalam kerja2 menempek dilakukan..kluarkan dari stor sampai dah ade spider web, hehehehe..

sementara kami laki binik sebok buat kerja, anak dare aku pon sebok jugak tau..sebok ngacau..punyelah ligat + aktif, tak hengat donia budak ni tau..aku tak taulah ntah makan booster ape, aktif nye satu macam echa ni..sampai aku terpaksa torture dia..


bubuh echa dalam kelambu..
bukan niat ibu ye cha, tp ibu terpaksa, hahahaha..
tgh feeling2 baby mase ni..

hehehe..jgn igt kes dera plak tau..ni saje je aku boh dia dalam kelambu ni..kalau dia dok dalam ni mmg sah2 dia tak bleh gerak mane2..badan pon statik aje, hahahaha..

9 yang comei lotte:

miemiey said... [Reply]

rajin nya laki sape ni....hehehe..
semlm hubby mie dop rajin cuci bini no 2 dia jee...huhuhu..tak yah suruh mmg rajin jee kl cuci kete...

tapi mmg bestkan gotong royong gini...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

miemiey> fhu, igtkan bini no 2 betul2lah tadik, rupenye kete, hikhik..

bukan selalu pon mimi macam ni, skali skala je ni..lagipon ringat sket beban buat keje tu..

cheqna said... [Reply]

kak..

kehkehkehkeh

eh..cheqna biasa memaku pakai lesung punya batu..hehehehehehehe

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> ekekekek, igtkan laki ambe je yg wak keje gitu..ni kes kat rumah tadek hammer, asal boleh aje..

[-suziey-] said... [Reply]

waaaa cantik//nice..hehe...gigih hubby mu membuat keje tukangan:p

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

suziey> hehehe, tetiba je angin rajin dia mai..

mamalieyna said... [Reply]

hahaha..sian echa..tetiba akak teringat, dedulu, kalau kucing kt umah mengacau sgt, akak kurung dia bwh tudung saji, siap bertindah lesung batu..haishh sian echa dibuat gituw..^_^

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> hikhik, mmg kesian kak tgok die tak gerak2 dok dalam kelambu tu..tp kite sebok dia pon same sebok..aktif semacam aje echa ni..

Rizziela said... [Reply]

Rajinnya...hubby sapa tu?