~Pengikut Jaijina~

Thursday, July 15, 2010

balik kampung - saman

cerita balik kampung lagi..

balik kampung haritu tak pasal2 kene saman..ni hubby aku punye saman ye..kesalahan, sebab tak pakai tali pinggang keledar..melayang 80 hengget..haaa, tulah sapa suruh tak pakai safety belt bang, kan udah kene saman..

oklahtu, kire jadikan peringatan..pas kene saman ni yg positivnya, hubby aku tak lupa nak pakai safety belt setiap kali naek kete, ahaks..kan bagus tu..korang yg len jgn ikut perangai macam laki aku ni ye (tp aku mmg slalu tak pakai pon bile drive, hehehe)..



ape pon respect ar kat pakcik polis tu sbb berhemah je bile cakap nak saman tu..rasa macam ''takpe, saya rela kene saman'' hehehehe..tp nasib ooo aku tak disaman skali..sbb seblum tu aku mmg dok depan, and tak pakai safety belt jugak, hehehe (korang jgn ikot perangai aku jugak ye)..

14 yang comei lotte:

[-suziey-] said... [Reply]

jap xpaham..awk dok depan xpakai safety belt xkena saman? polis xnmpk ek? kt slalu kalu ade roadblock..mmg cpt2 tarik seatbelt..tp jgn obviously tjk kt gelabah..relax je tarik slow2..kadang xsempat masuk dlm lubang..so kepit ngn ketiak..asalkan n,pk bersilang seatbelt tu..ekeekkek:D

Ain said... [Reply]

haaaa, kan dah kena.....

huhuhu.....

akak selalu jugak tak pakai sbb sarah tak kasi....

asal nampak pak polisi, mula la gelabah tarik seatbelt....

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

suziey> kite dah pindah dok blakang awal2 lagi, seblom tu mmg dok depan..

kadang2 gelabah jugak, sempat kepit kat ketiak jugak, hehehe..

alyyani said... [Reply]

oh, kalau balik kampung tak sah kalau kena saman. time alya bersalin terutamanye. mmg wan kena saman je. redha je la. tp patut dah kena ubah beberapa rules yg rasa da tak relevan utk kete2 skang ni.

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

ain> samelah kak..bile dah gelabah tu mulelah tak boleh nak tarik belt tu kan..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

alyyani> wow, mesti bnyak saman tu..betul tu, dah kene ubah spatutnya rules yg tak relevan laghi..

ena said... [Reply]

bahaya woo tak pakai seat belt! aku macam da tindakan refleks.. naik kete, seat belt!

kanak-kanak, sila ke car seat!

muahahahaha....

cheqna said... [Reply]

oh...cheqna memang wajib pakai bukan sebab takut kena saman tapi bising..mr.black cheqna tu akan bising memanjang selagi cheqna tak pakai..kalau dia tik tok sekejap je tak pe..ni ada la dalam 7-8 minit..nyampah..huhuhuhu

mamalieyna said... [Reply]

hehe...tu la pengajaran, silalah pakai tali pnggang stp masa..jgn time nmpk pak polisi je..(padahal diri sendiri pun sama je nih..heheh)..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

ena> bagoslah ko, aku pon kene ade tindakan reflek macam ko jugak..tapi susah ler nak dapat, hehehehe..

cheqna> kalau kete otometik macam cheqna tu kan bagus..ni yg takde alarm tu yg bahye, kadang2 buleh lupe..

mamalieyna> same jek kite ni..mmg liat nak pakai belt time driving..bile je nmpk kon kuning tepi jalan baru nak gelabah, padahal jkr tengah beiku jalan, huhuhu..

A.I said... [Reply]

aku bawak kete mmg otometik pasang tali pinggang keledar tu sbb bila aku drive x pasang minatang tu nnt rasa cam nk terbang je. almaklum lah, aku bawak kete cam puaka!kahhhhhhhhhh

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

ai> hahaha, lawak le kak ai ni..saya ni seatbelt mmg tak penah nak lekat, time ade polis je buat eksen, hahahaa..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said... [Reply]

akak kalo tgh nyusukan baby, mmg tak pakai. pernah kena road block, kete kena tahan, sebab dia tgk penumpang sebelah tak pakai belt, akak la tu. tapi, sbb nampak tgh nyusukan anak, cik polis tu berikelonggaran. dia kata lepas habis susukan anak, pakai yer. baik je dia....

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

Naimatul Hafizah Nor Rodin> naseb akak dapat pak polisi yg beek ati kan..kalau kene yg cengel tu dah kene sain otograf dah kan, hikhik..