~Pengikut Jaijina~

Friday, July 24, 2009

Lawatan ke NAZA

Semalam aku tak hapdate blog kn..ini pasalnye training centre buat lawatan ke kilang Naza kat Gurun untuk students..opsss, aku students ka? No no no no, tapi selaku admin haruslah aku follow, ngehX3..mmg syiok syesss & bnyk info yang aku dapat..barulah aku tau yang perkataan NAZA tu gabungan name pengasanya iaitu Dato` Nasimuddin (betui ke ejaan aku nih) dan Isterinya Datin Zaleha..

Perjalanan dengan menaiki bas amik mase dalam 1jam ½..aku risau gak memule tu naik bas dengan perot boyot ni, iyerlah manelah tau tetibe terbesalin aku dalam bas tu ke kan dah satu hal..tapi Alhamdulillah, semuanya ockey..

Disebabkan kenyanyukan (maklumlah, dah tue) aku terlupa nak bawak kamera, hukhukhuk..jadi gambau yang ade pon macam nampak tak Nampak aje kan, redho ajelah ek..

macam biasalah, ni aksi gedik dalam bas....

yang ni kotaorg dah sampai ke Kilang NAZA..

yang ini plak sesi breifing..yang pompuan tu adalah staff Naza from HR dept..dialah yang bawak kitaorang pegi touring ke bahagian Porduction..tapi sayangnye, kami tak dibenarkan mengambik gambau kat bahagian production..



yang ni antara motor keluaran Naza Bike..kemain jakun lagi bebudak ni bile dapat bergamba kenangan atas motor bagak tu..

bnyk2 motor aku suke motor ni, old fashion gitu..

yang ni kitaorg baru lepas touring..punyelah penat + mengah bile tawaf kilang tu..tu pon ade part yang kitaorang tak sempat nak lawat..muke capek pon sempat lagi nak begamba kan..

time ni kotaorg bawak student pegi melawat ke Naza Academy..

yang ni pulak adalah hotel Naza..hotel ni open to public..kotaorg dibawak melihat sekitar hotel, mmg santekkkk ar..kalau korang trease nak datang boleh lah mai, aku lak promote kan, hehehe..

bahagian dalam hotel pulak..tgoklah, kayu jati siyes..

ini pulak dining room kat hotel tu, mmg cun tau korang..

sekian lawatan aku pada kali ini..thanks to NAZA & all staff..balik dari Naza mmg capek banget gue..dalam bas aku bantai tido, mengah aku dibautnya..

2 yang comei lotte:

alyyani said... [Reply]

maju betul naza, macam idea founder dia arwah nasimuddin. skang anak2 dia lak take over. smlm tgk kat berita diorg nak kuakan satu lg produk. anak dia rasmi, tgk sarat mengandung, usia kandungan mcm baya2 rina kot. :)

jaijina said... [Reply]

tulah allya, bnyk info dapat dari lawatan tu..tapi penat terasa sgt..balik habis sakit2 kaki..