~Pengikut Jaijina~

Wednesday, February 9, 2011

malang tidak berbau

ya ampun, lame giler tak update belog..
musti ade yg rindu kan kan kan..ala, ngaku jelah, toksah memalu..
tetiba ahgin rajin nak update suda mari daaaa..jadilah kan, dari takde langsung..

ni pon baru aje setat keje setelah seminggu bercuti² sakan, macamlah aku yg raye pulak kan..
maklomlah, kalau dah cuti lame tu musti mau aka wajib balik KT - Kemaman..
dalam pada berhoyek² balik kampung tu, malang tidaklah berbau ye kengkawan..
kami terlibat dalam kemalangan yg melibatkan 6 buah kereta (tulah, naik kete tak bace doa)..

kejadian berlaku di atas jambatan pulau wan man, alaaa yg boleh nmpk masjid kristal tu..
mase kejadian dalam kul 5.30pm, time ni aku nak anta adik aku balik asrama..


bahagian depan..
depan ni sudah hentam itu myvi..

bahagian belakang..
hubby aku cakap, belakang paling sadis sekali..

mau tak sadis wooo, belakang sudaa kene hantam sama ini merc..
bayangkanlah merc sudah langgar waja..

tapi alhamdulillah, aku sekorga tak cedera..yg cedera parah adalah kereta, hohoho, sedih..

mase hentam kereta depan tu, nasib baik aku sempat pegang echa..kalau tak, mmg bercium echa dgn cermin depan..

mmg biasa berlaku eksiden kat jambatan ni..
nak² time cuti, mmg salah timing ler kalau lalu sini..nak² waktu kemuncak, hazab ko..

nota: hanya sedikit kecuain membawa padah..


18 yang comei lotte:

cik puan akish said... [Reply]

alalal...

tp takpe...syukur...orang2nye tiade ape2...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply]

ya ampun, teruk gak waja yu..
sy kan kalo lalu kut jambatan sultan mahmud mmg beringat sokmo.. kdg2 dorang men bawak slow je sbb nk tgk masjid kristal.. mmg line tu xcident byk keter sokmo.. hari kije lglah, blk kije mmg hazab!!!

TeacherAzimah said... [Reply]

alahai takziah pd kereta. mujur rina sekeluarga ok takde apa...mujur echa ok..

Zur@ZaRi said... [Reply]

alhamdulillah yg penting sumer selamat yer... mmg la sedey tp dari hilang nyawa kan...

Fieza said... [Reply]

Nasib Rina sekeluarga ok. Kete boleh baiki tak per kan yang penting kita selamat

chugie said... [Reply]

nauzubillah.. selamat tak de pape yg teruk.. mujur setakat kereta je.

Zaidah said... [Reply]

keta rina kat belah tengah2 ker...sebab kena depan belakang....alhamdulillah tak ade apa2...

Zue AnnaLeeya said... [Reply]

rindu... rinduuuuuuuu.... hehehe...

sib baik rina dan family x ape2 kan??? Alhamdulillah...

Sricahaya said... [Reply]

alhamdulillah tak de pape..
mahu ratusan nak repair itu kereta..

mamalieyna said... [Reply]

salam windu..wuwuwu..mmg lama tul tak update ye kamo, nk kena ni..ngee..

oooh sadis nya..treringat time akak balik ke sini baru2 ni time CNY la..kt Penang, atas flyover ...eksiden gini gak..seb baik akak lmbt sket tiba situ..berderet2 kete memasing hentam menghentam montot..ada dlm 6 bijik kete gak..huhu..

apa nak dikata, seb baik org tak alami kecederaan ye..huhu..

ainazliena said... [Reply]

dugaan mak yong...alhamdulillah..sumer selamat..keta leh repair..

Fieza79 said... [Reply]

seb baek sket je...tapi syg arr kete...huhuu tkpe leh repair....kalau org takleh repair hehee

rindu rina lama tk update blog..

LYAfrina said... [Reply]

ADOIII.. KENA HENTAM DEPAN BELAKANG YER.. MMG LA TRUK KETE TU.. XPE,, Y PENTING ORGNYER SEMUA SELAMAT :-)

munna said... [Reply]

aduhai... kesiannya waja tu kena kiss dgn mer dan myvi.. tapi yg penting tuan dia sekeluarga takde yg cedera kan..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said... [Reply]

Nasib la rina and family takde kecederaan teruk.. biasalah time cuti kan.. banyak org dan banyak keta.. sumtimes benda nak jadi... xleh nak di jangka... tak pasal2 kena kuar duit nieh..

Fatihah said... [Reply]

Syukur Alhamdulilah family selamat... kesian waja tu kena depan belakang..

[-suziey-] said... [Reply]

dugaan lagi berkaitan kereta..syukur org xcedera..n seb bek rina lnggar myvi ...klu rina langgar merc aduhh parah nk claim insurance nk cover..silap2 xckp..huhu..camne bole jadi tu? smpai 6 bijik..

ieda said... [Reply]

pernah lalu kat situ masa konvoi thn lepas...memang sesak betoi..