~Pengikut Jaijina~

Friday, February 25, 2011

tragedi bantal busuk

tatau hat ni menurun perangai sape..
nak kate ibu, bukan eh..
dalam sejarah adik badik aku, sorang pon takde simpan bantal busuk..
ate, sape? boleh tak aku nak buat tuduhan palese pada si abah dia? ahahahahaha..

tragedi berlaku mase balik kampung CNY tu hari..
pasal dah kelam kabut sangat nak bawak turun barang, boleh pulak tertinggal rete pusake si echa ni hah..
dah sejam kuar rumah baru prasan bantal dia dah tertinggal..alamak, mmg mengundang padah betul..

okey, sesampai rumah mil dah malam, around 10pm..
aku punye badan mmg dah flat habis, so feeling² nak kuak lentang seawal yg boleh..
dah name pon tragedi, so terpaksa melupaka hasrat murni lagi suci itu..
malam tu echa buat onar, punye ngamuk sakan..pasal dia kehilangan bantal busyuk mahsham dia..
puas aku pujuk², dukung², timang² semua tak jalan..kasi susu pon dia baling² aje..

uwaaaaa, aku pulak rase macam nak nanges guling²..
mmg time ni mencabar minda sungguh peel si echa..dah lah penat travel 8 jam (bukan aku pon yg drivenye)
dah penat nanges agaknye, tetido jugaklah echa ni atas riba aku..around 1am camtulah..

bantal yang menjadi igauan echa siang & malam..
nak nyusu, nak guling², nak tido, bangun tido musti mau ada..

esok paginye, gagah aku laki bini pg ketuk pintu supermarket (agak auta di sini, silelah jangan percaya)..
memusing nak cari bantal yg seakan² bantal busuk dia..cari punye cari, fink kale sudah tadeklah..
then, rembat aje yg biru, janji ade gamba bebear di situ..
walau rupamu tidak ku kenang, nak ade bau² masam tu mmg takdelah kan, tp usaha mengetuk pintu supermarket (auta lagi, jgn percaya bulat²) membuahkan hasil..
naseb baikkkkkk echa terima dengan hati terbuka..

penyelamat keadaan..

bantal ni stanby dalam kete siap²..
kot² tragedi berulang kembali ke, so back up plan tu dah ade, ekekekeke..

16 yang comei lotte:

mummy_ayu said... [Reply]

wah..ikut cik ayu kot..sbb ayu memang ada bantal busuk sampai besra..nak kawin jer tukar bantal..tapi anak2 takde plak yg ikut..he he he..sekarang pun ada lagi bantal busuk tu tapi tak guna dah..sayang nak buang..

eRiNsZ said... [Reply]

hehe mjur lor bntal baru tu di terima hehe klo tak mau mak nyer yg meraung plak hehehe

Amiizaa2001 said... [Reply]

bgslah ada bantal bushukkk...anak2 akak semua tak der jenis mcm tuuuuu....

Fieza said... [Reply]

Fiza pun dah try Rina nak elak bantal busuk ni tapi tak leh gak. Tapi si Syakil ni tak kisah la mana2 bantal pun janji dia boleh peluk masa tido so kalau lupa bwak ke aper janji ade bantal lain pun tak pe. Rasanya tue tak dipanggil bantal busuk kot bantal peneman tido jer

Golden Rose said... [Reply]

tak penah ajar amzar dgn bantal busuk tapi lately sha perasan amzar suke usung bantal panjang die ke hall & tiap kali nak tido....peel bantal bucuk ke ni...?..hopefully sha terbawak-bawak bile nak gi jenjalan sudah

Zue AnnaLeeya said... [Reply]

hadoiiii... parah tuh klu ilang bantal busuk tuh... sib baik anak2 akak xdelah yg nak bantal busuk nih... tp si airel plak klu nak tido, guling, nak mnum susu ker, msti nak kain napkin selai... tuko2 pon xpe... asalkan ader... heheeh..

Just Call Me Bitt said... [Reply]

teringat my 1st son pon cenggitu dulu2 hehehe tertinggal kat tempat lain tu yg masalah tu hehe

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said... [Reply]

die ikot prangai zama ni. dh besa pun simpan bntl busuk lg :P

mamalieyna said... [Reply]

ekeke...backup plan harus ada..aduhai..susah kalau berbucuk ni kan...hu~

LYAfrina said... [Reply]

ank aku sng jer....
nk tidur je gentel telinga dia... sib baik nk main telinga dia.. kalo buat nk telinga aku.. kena cabut ar tlinga ku tinggal kat rmh ni

zahidah dihaz said... [Reply]

tak pernah da bantal busuk...tapi ada bantal peluk yang orang bagi...memang tak boleh tinggal..hehehe


New Entry: Semakin berusia semakin bernilai

Dilla Ady said... [Reply]

dulu mil bising bile dilla nk bagi acha bantal busuk..kan cam chumel kan bgi bebudak bantal busuk..die ckp nnti kalu tertinggal ke ape, payah..

tgk echa nih..tetiba btul jugak kate die..tp da die mmg da terbiase dari kecik kan rina, mmg da tak leh wat ape la..sib baik die nk yg baru tu..sesetengah budak tak mo yg baru sbb bau tak same..

mama_umar_maryam said... [Reply]

huh,aku pon pasan maryam skg perlukan bantal bucuk x hengat tuh..mmg stim semacam klu die dpt bantak tu

Farra Dhelina said... [Reply]

hehe jenuh gak ye..anak2 kt ok, ada boleh, takde pun boleh..heee

ieda said... [Reply]

sib baik anak2 saya takdak bantal busuk..kalau idak jenuh nak ngangkut.dahla kami suka bejalan.

MamaYatie said... [Reply]

huhu..payah juga yer..mysara nak tido/minum susu pegang kain..takde selimut bucuk dia ganti jer la ngan napkin..kalo kat umah asyik duk heret jer selimut dia tu..huhu