~Pengikut Jaijina~

Thursday, February 17, 2011

terengganurian

sapo lagi, kalau tak anak dare den ni hah..
dah bapak is ganurian yg ori, haruslah menurun ke anak kan..
mane tak tumpahnye kuah, kalau tak ke nasi..iye dak?

echa suke bebenor makan kopok..
tak kire jenis ape kopok aku bagi, langsong tak nolak..
kalau kopok lekor tu lagilah, 2,3 batang boleh abis kat die aje..

gambar² di bawah adalah bukti² budak ini adalah ganurian in the making, ekekeke.


aum..nikmat sungguh kopok lekor ini..
see, sampai moncong² makan kopok..

kopok lekor yg ke-3..
aisehmen, namfak pulak sepender beliau..
tulah, nikmat tak terkata kalau dah pekena..
bile dah makan 2 batang, rase tak cukup..

nyummmm..
makcik² pakcik² nak ke?
tak boleh, gi beli sendiri okeh..
tak cukup dok dalam, nak makan kat luar pulak..
sambil² hirup udara segar..

abis suda..
tanda² dia mau lagi daa..

kalau nak rase kopok lekor yg betul² sedap & bnyak isi ikan, korang kene pandai pilih kedai lah..
kalau nasib baik, mmg kopok lekor tu terbaik dari ladanglah..
kalau tak, korang akan rase tepong aje semate²..
kalau dah makan, sebungkus pon rase tak cukup² tau..

note: aku nak je cerita bab kopok lekor ni panjang²..tp karang tetibe tekak nak makan kopok lekor pulak, sudah..mane mau cari kat penang ni..

7 yang comei lotte:

MamaYatie said... [Reply]

ooo..bapaknya org ganu...hehehe

tang kopok lekor ni mmg tak leh lari la,3 anak sara saya mmg hantu keropok..tekak ganu!

rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamayatie> ye, bapak is ganurian, hehehe..

jgn kate anak dare, mak² pon suke sgt ngan kopok lekor ni tau, ekekeke..

cik dah ganu kiter said... [Reply]

ye nak cari kepok kena cr yg sedap...
kepok bukit tok beng sedak,seberang takir..kdg2 beli kat mengabang lekar bt rakit..kdg2 colek yg sedak dr kepok..kih..kih

A.I said... [Reply]

kopok lekor ni, lagi buruk..lagi sedap konsepnya kan? kalau cantek tu musti byk tepong ;)

CiK JuE said... [Reply]

betul2 nak makan keropok ni kena cari tempat..kalau salah beli kecewa tapi kalau yang best beli sikit rugi pulak...hahha

Dilla Ady said... [Reply]

dilla pun antu kepok ganu...walaupun slalu gi mersing..tapi tetap ganu punye gok pujaan hatiku..hihihi

BIONIC WOMEN said... [Reply]

kita dah lama terliur ngan keropok lekor..huhu..lambatnya nak balik klate, leh jengjalan terengganu cari keropok.huhu