~Pengikut Jaijina~

Friday, February 18, 2011

kaki berdarah

alkisah si anak dare tu lagilah..
ginilah kekdahnya, kalau dah ade anak, kalau boleh dalam belog tu nak kasi penuh dgn cite² anak kan..

alkisah terjadi khamis malam..
kalau lepas maghrib aku dapatlah ngaji kejap..setakat 1 muke surat tu pon jadilah..
si echa ni bukan boleh kalau tgok aku pakai telekung..nanges² dia suruh aku bukak..

so time nak ngaji tu, dia boleh pulak nmpk lidi penunjuk aku..
sampai hempas² badan dia nakkan lidi tu..nak tanak bagilah jugak..
sambil ngaji, sambil mata tengok echa yg dok main lidi penunjuk tu..
aku ni takut dia tercucuk mate or masuk dalam mulut..

sekali dia nak bangun, entah macam mane, lidi tu boleh tercucuk kaki echa..
ape lagi, melalak lah kawan tu..haaa, aku pantau kot lain, manelah tau, kot lain yg kene..

naseb baik lidi tu tak mencucuk sampai ke dalam..ni gambar hari ke-2..

so moral of the story, biarlah anak nak nanges berguling² pon, jgnlah bagi benda² yg bukan boleh di jadikan menan kanak²..ni baru sikit, kalau tercucuk mate ke, aisyyyyy, tak boleh aku bayangkan..nauzubillah..

11 yang comei lotte:

BIONIC WOMEN said... [Reply]

budak2 selalu xcited kalau nampak menda yg jarang dowang tengok..huhu

Rizziela said... [Reply]

tu la..kita ni kadang2 rasa kesian bila tengok depa nagis..tp kesan tu yg susah sikit..lain plak jadinya

g0m0k9enDek said... [Reply]

alahai.. kita lak yg sakit engoknyer!!

gee ryder said... [Reply]

betul3x..setuju! dorang ni selalu nak main mende yg bukan2..tapi tula, dia bukan tau pun bahaya ke tak kan

AngahSayang2314 said... [Reply]

angah risau tul kalau budak kena gigit ke..berdarah ke... sedangkan kena gigit nyamuk pun angah marah.. nie kan pula macam tue...

✿etiey erywan✿ said... [Reply]

blog untuk anak kan.. heheh pasti kisah dorang je memenuhi post. heheh

Fieza79 said... [Reply]

betul tu...bnda2 yg bole bawa bahaya jgn la dok kasi men...kena sekali padah selama nyaa...

nsb baek takda apa2 yg mudarat...sian echa...

mama_umar_maryam said... [Reply]

Allah..seb bek xde ape..samelah cam kt umah ni..ade baby girl..tp ngalahkan anak jantan

mamalieyna said... [Reply]

betullah...bio nangis sbb tak dpt menda dr nangis sbb dpt sakit..huuu~ cian echa...siapa yg ebrsalah ni..hee~

Golden Rose said... [Reply]

betul tu....nangis macam mane pun takpe yang penting anak selamat

MamaYatie said... [Reply]

saya pun pk mcm tu..biar dia melalak dr cedera..tp ayahnya lain pula..huhu