~Pengikut Jaijina~

Wednesday, February 16, 2011

balik kampung, emak tak sihat..

kejap tenggelam, kejap timbol blog aku ni kan..
hari ni baru setat keje..
since jumaat aku amik cuti..balik emergency sebab mak aku admit hospital..
pagi jumaat, gegas balik kemaman..tu pon hubby cakap dia nak balik same..
ikut aku nak aje aku balik naik bas..

dekat rumah tinggal mak ngan adik aku yg form 5..
ayah aku pulak offshore..
pegi hospital tu hari pon mak aku mntak kawan dia tolong hantarkan..
nasib baik ade jiran yg prihatin..

walaupon dah kuar sepital, walaupon keadaan dia stabil, tp masih kene di pantau..
kadang² bile waktu sejuk dating jugak sakit dia sampai berguling²..
tak sanggup aku nak tgok keadaan mak macam tu..
tu time aku ade kat rumah..time kat rumah 2 kali dia sakit² dada..

memang berat hati nak balik..
tp apakan daya, keje² kat opis tgh melambak bt mase sekarang..
nnti bile dah free sikit, igt nak amik unpaid leave, balik kg, jage mak..

 insyaallah, aku akan sentiasa doakan kesihatan mak aku..
emak saya yg di tengah² itu..


note: skang ni aku dah malas nak tempek watermark..

10 yang comei lotte:

Fatihah said... [Reply]

Semoga ibu anda cepat sembuh.

alyyani said... [Reply]

hope mak rina dalam keadaan yg baik. dok berjauhan beratus km, mmg rasa susah hati kan. tambah nak tinggal mak mcm tu. tp syukur ada adik yg menjaga.

Zue AnnaLeeya said... [Reply]

smoga mak rina xde ape2... tp tulah kan, bila kita duk jauh nih mmg x snang duduk jerk...

[-suziey-] said... [Reply]

smga mak rina sembuh n sihat..hmm bahaya gk kan tinggalkan org tua kt kampung..tp ape nk buat..doa la byuk2..seb bek ade jiran..

✿ etiey erywan ✿ said... [Reply]

moga emak kembali sihat hendaknya.. amin

Amiizaa2001 said... [Reply]

semoga mak rina kembali sembuh amin amin....

Fieza79 said... [Reply]

moga cpt2 sembuh mak rina tu...

betul..tenggelam timbul mcm sabut pulak...hurmm bizi ye..

Adyshariz said... [Reply]

moga cepat sihat

Sricahaya said... [Reply]

moga bonda rina cepat sembuh..

Fieza said... [Reply]

Hope mak Rina cepat sembuh k..