~Pengikut Jaijina~

Wednesday, March 23, 2011

niat untuk membantu, tapi...........part 2

berkaitan dengan n3 aku yg hari tu..
aku raselah, ni kes dah naik tocang, org kasi betis, nak pehe pulak..

yg mendatangkan marah tu, kalau nak tak nyempat²..
dan tu mintak, dan tu jugak nak..

tadi mak aku call, yg ex-kakak ipar dia call nanges² nak pinjam duit lagi..
time tu mak aku kat sepital kuantan buat monthly check-up..
abes, tang celah mane pulak mak nak cari bank kat sepital tu..
dahlah mak aku mintak tolong kawan dia hantarkan..
cer kalau ko dah numpang org, agak² boleh tak ko nak suruh dia singah sane, singah sini..
makanya, mak aku mintak tolong aku transfer kan barang serat lagi..

kann, kalau nak tu, dan² tu jugak nak..

pernah mak aku bgtau, yg ek-kakak ipar dia call lagi..
time tu pulak mak aku admit sepital bulan lepas..
dia nak pinjam lagi, dan² tu jugak nak..
ehhhh, boleh tak paham keadaan mak aku tu?!
dah lah mak aku admit sepital, kawan dia yg tolong hantarkan..
nak drive skang ni mmg tak larat punye..

nilah masalahnye, tolong susah, tak tolong pon susah..
bile dah tolong, di injak²nye atas kepala kite..
haiiiii entahlah..

psst: bukan nak mengungkit ape yg telah di beri, jauh sekali nak membangga diri...
cume takut bile diri jadi tempat bergantung harap dan di ekploitasi..
mene pergi kudrat diri, atau saudara terdekat sendiri..
atau hanya cerita ini untuk simpanan sendiri..
buat peringatan diri ini..

nota notty: adekah aku menulis berpandukan emosi?!

8 yang comei lotte:

g0m0k9enDek said... [Reply]

mmg x patut betul.. sedihnya buat camtu....dah la minta tolong org... gerAM plak! heh

[-suziey-] said... [Reply]

hmmm..geram nya la hai..

Zue AnnaLeeya said... [Reply]

hrmmm... dahla nak pjm yg kita... pahtu tak nyempat2 plak... akak baca pon geramm...

Dilla Ady said... [Reply]

sape pun emosi tau rina kalu sedara camni..ingat kite cop duit ke ape nk ngulur kat die jek..

kalu reti nk membayar balik takpe jugak, ni menggantinye tidak, makin meminjam lagi ade..

haishhh..emo la ai kalu bab2 duit nih!

mamalieyna said... [Reply]

aduhai...camna nih..kalau kak eina pun emosi, mak kita weeh org wat gitu..hu~main mintak2 jer..aduhai..

Nurshahfamily said... [Reply]

tak patut...tak patut.... mmg geram kalau org buat mak kita cam tu... kalau nur dh larang mak kasik pinjam

Adyshariz said... [Reply]

sabar tau..bab duit ni mmg geram kekadang

bonda dadif aka akish said... [Reply]

pkir susah dia aje kan..ssh org..situasi org langsong dia tak pikir...

susah macam ni...