~Pengikut Jaijina~

Saturday, March 26, 2011

18 bulan sudah

sepatutnye n3 ni bersiaran semalam..
pasal semalam mood aku belah petang adelah swing²..

semalam (25/03/2011) genap anak dare aku 18 bulan, bersamaan setaun setengah..
sepanjang setaun setengah ini, mcm² dah cabaran untuk membesarkan dia (eceeeeehhh)..
pelbagai perangai dah yang hado, bak kate ayah akulah kan "ngamuk² tu samelah mcm ibu kamu kecik²"
nilah karma, what u give, u get back, lalalalala..

dah mule mengenal ape itu erti playgraound..
asal balik kerja je, dia haruknye aku pegi playground..
tak bagi pegi nnti ade adegan nanges berguling²..

mule berjinak² dengan ubat gigi..
kalau dulu asal nak suruh gosok gigi aje mesti ade drama air mate..
sejak dah kenal ubat gigi ni, nmpk jugaklah dia nak gusuk gigi..
pasal ubat gigi ni berperisa, malah selamat kalau tertelan..

dah boleh mengenal & menyebut perkataan, walaupon kadang² aku sendiri pon blur..
tp aku anggukan aje..
anak dare aku ni kuat buang angin (kentot), ngikut sape pon tataulah..
tetibe dia cakap "eeee, entut"
hahahaha, beeguling² aku gelak..
perkataan baru yg dia tahu "etet" = sakit

sebut perkataan sakit ni, aku sakit hati tau semalam..
nnti sambung n3 lain pulak..

11 yang comei lotte:

mama_umar_maryam said... [Reply]

heheh,kiut,pelat T..mcm anak aku

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply]

ekeke... ai like ur father statement..
heheh, menurun ke anak op.. sokmo sy kena gitu gop di parent.. heheh, dulu berahi ngat ngusik anak sepupu, lening bile die ngusik n nanges wase nk pulas je.. heheh, kena balikkk.. ;p

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said... [Reply]

so sweet la balqis plak kalo bab gosok gigi ni emnag suka, sampaikan tiap2 kali nak mandi mesti soh gosok gigi

Fieza said... [Reply]

Syakil pun pelat gak Rina tapi dia dah boleh terangkan sesuatu benda dan bercerita..tapi Echa agak cepat bercakap fiza rasa

Dilla Ady said... [Reply]

kejap jek kan da setahun setengah da..tak lame lagi da nk dapat adik da..sonot la die ade kawan..

dak acha masih lum berjaya nk digosokkan giginye...risau nih...macam2 cara da cube..

Amiizaa2001 said... [Reply]

tomeinyaaa...dah besar....montelnya echaaaa...auntie geram nak kiss2...:)

AngahSayang2314 said... [Reply]

hehehe mesti comel kan???gugurl baru jer 23 bulan next month genaplah dia 2 years dah pandai mengira 1-10 dah hehehe

hezrina83 said... [Reply]

untie nurul hezrina pesan..kena gosok gg pasnie.kalau maira adyai jenuh nak gosok gg dia.nak2 gg belah atas..sakit jiwa..

btw nak inform nurul dah guna blog baru..tah ape jadah gatai tangan dok delete akaun google terdelete blog2 daku semuanya..wahhh meraung beb..nnt nie nurul follow balik kay..sedey tol..kenal lagikan?

http://hezrina83.blogspot.com/

nie blog yang baru..nntlah nurul post nape bleh terdelete tuh=)

mamalieyna said... [Reply]

waaah dh setahun setengah dah..jap je kan..dh jd anak dara dh ni..nk masuk meminang buleh..hehe..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... [Reply]

anak sy yg sulung perempuan cepat cakap berbanding adiknya lelaki..yg kakak ms baya adik sekarang dah boleh cakap bird, bur (bubur), angki (monkey) tp adik cuma boleh sebut beh utk bird dan nek tu (utk nak tu)..mmg budak lelaki lmbat sikit kut ek??

Amiizaa2001 said... [Reply]

comelnyaaaaa...makin montel aisyah:):)