~Pengikut Jaijina~

Thursday, March 17, 2011

diari hamil

tett tett tett (tepon opis berbunyi)..
aku: yellow SLC..
admin: allow azrina, kamu punye parcel suda sampai..
aku: okeh², sat lagi saya turun..

dah 2 hari dak nunggu parcel ni..
akhirnya, penantian berakhir..

apekah?!
mari kite tengok sape yg kena apekah isi kandunganya..
baju kah?! oh no no no..

diari hamil..terbitan telaga biru..
buku panduan pasal kehamilan..
aku rase inilah satunye² buku yg senang nak paham penggunaan bahasa melayunya..
buku yg aku ade, bahase macam bahse indon aje..

ini antara doa² yg boleh di amalkan semasa mengandung..
aku share untuk ibu² lain yg mengandung juga..
doa ni aku dah amal since pregy kan echa..
and mase dalam labour room pon ade jugak di tampal ayat ni..

congrate juga buat fieza sbb dia pon bakal melahirkan anak yang ketiga..
lepas sekian lama dia menunggu..
iyelah si irfan pon dah darjah 1, mmg mase yg seswai sangatlah iye..

nota notty: ramailah bloggers² yg bakal bersalin tahun ini..mmg musim ngandung eh?

14 yang comei lotte:

cikmOt said... [Reply]

potongan ayat ni selalu amalkan masa contraction berlaku...

Fieza79 said... [Reply]

sonok plak rasa hamil ada geng ni..hikk...nnt sama2 anak lbh krg sebaya je...

~aSHa~ said... [Reply]

menariknye diari ni....beli mana?

Dilla Ady said... [Reply]

menarik la diari nih...mahal tak? nk beli la kalau pregnant nnti...

Normaliza said... [Reply]

masa tgh mabuk teruk dulu pun selalu baca doa ni.

best tak buku ni? wat review sket bole?

ainazliena said... [Reply]

i antara yg tjebak "kena buatan org ni"..take care rina

me suya said... [Reply]

hehehe comel jek akak ni..take care sis

mamalieyna said... [Reply]

huuu~ bila la akak lak leh join d club! hehe..

alyyani said... [Reply]

mcm praktikal je buku ni ye? bole dibawa kemana2... :)

chugie said... [Reply]

alamak.. terlepas nak memilikinye..

owh, fieza dah mengandung ke??

mama_umar_maryam said... [Reply]

nmpk menarik utk dibace!zt ade gak 1 buku ni,lupe dah tajuk die ape,mmg try amalkan doa2 dielah..insyaAllah dimudahkan

Zaidah said... [Reply]

nanti korang bersalin dekat2 aje tarikhnyer....

[-suziey-] said... [Reply]

ish nk amik berkat gk ni/...fuh meh melekat kt kita [plak..ekekee:D

MamaYatie said... [Reply]

ha'ah...yer la..tak lama lagi byk bakal2 blogger nak keluar nih...ai nak tumpang tengok jer..fuh kanan kiri..jangan la jangkit kami..kekeke