~Pengikut Jaijina~

Thursday, March 24, 2011

emak aku yang cekal


kan semalam mak aku ke sepital kuantan, buat monthly check up kan..
so perkembangannye adelah sangat positif..
ini pon atas berkat kekuatan mak aku sendiri..
berkat dia rajin makan ubat dan kuat semangat..

dah macam² dugaan mak aku lalui sepanjang 2 tahun dia sakit..
ayah aku tak pernah putus asa nak bawak mak aku pegi berubat..
cara kampung ke, cara tradisional ke..
dekat atau jauh, ayah akulah yang tak pernah kenal erti putus ase..

ade satu peristiwa tu yg kitaorg sefamily tak boleh lupe..
cubelah ko bayangkan, kitaorg drove from terengganu to JB punyelah nak bawak mak aku berubat..
nun, KPJ sane nun kitaorg pergi..
but so sad, doktor tu boleh cakap "tak payahlah nak makan ubat ape², mmg penyakit ni tak boleh sembuh"
WTH..kitaorg datang jauh² semata nak dengar doktor tu cakap camtuh!!

tp mmg aku kagum dgn mak aku..
kalau akulah tu, mmg dah patah semangat bile doktor yg cakap macam tu..
mak aku walaupon sedih, tp dia tak tunjukan kesedihan dia..
dia sentiasa kuatkan diri dia & tak pernah skip ubat..
dan hasilnye mmg menakjubkan..
juga berkat doa dia dan juga ayah aku dan dgn izinNya..

nota notty: bersyukur sangat dengan kurniaanNya..

15 yang comei lotte:

cikmOt said... [Reply]

moga mak cepat sehat...

Bionic women said... [Reply]

Alhamdulillah...
doctor bukan tuhan..
tapi sebagai doc perlulah ada inisiatif nak relaxkan pesakit bukannya menambah beban..betul x

tahniah buat puan jamilah, kerana kesabaran dan kecekalan menharungi dugaan Illahi

Amiizaa2001 said... [Reply]

alhamdullah.....sykur:)
mak rina sakit apa yer?

✿ etiey erywan ✿ said... [Reply]

moga semuanya dipermudahkannya dan sihat hendaknyha

LYAfrina said... [Reply]

btl tu rina.. kalo sakit tu... kt kena cari kekuatan dlm diri kita.. hanya diri kt y tau mcmana nk menemui kekuatan itu.. bila dh jumpa kekuatan tu, segala rintangan akn ditempuhi dgn tabah & sabar... aku faham sgt2 rasa itu.. rasa pilu itu..:-(

alyyani said... [Reply]

suka spirit mak rina. dia fight sakit dia. ubat yg utama adalah motivation diri sendiri untuk sihat. yg penting sakit mak rina tak kearah cancerous so pasti ada ubatnye. syukur alhamdulillah, mak rina getting better. kuatkan semangat dan teruskan perjuagan makcik jamilah! :D

Nad @ MamaZakwan said... [Reply]

patut jadi contoh pada yg lain2 jugak ni...sangat cekal, sangat tabah, sangat rajin berusaha..tu yg penting..

doktor bukan tuhan nak tentukan sakit, sehat kite..yang penting byk2 berdoa..

saya kagum ngan mak rina! :)

Zue AnnaLeeya said... [Reply]

Alhamdulillah... smoga mak rina semakin baik yer...

geram dgn dr tuh... blh ckp gitu... mmg dr ngok ngek... sbg dr sepatutnya awak bg semangat kt patient... sabo jerlah...

Fieza79 said... [Reply]

kuat semamngat betul mak rina kan...harap2 walaupun doktor ckp mcm tu mash ada peluang ukt kesembuhan dr sakit tuu..kuasa tuhan kann...

AngahSayang2314 said... [Reply]

wahhh mak sekarang celik it lor... hebat tul kan mak kak rina nie.. apa pun moga mak kak rin cepat sembuhh

Dilla Ady said... [Reply]

alhamdulilah rina..kuasa tuhan kan..

suke kan bile org tersayang sihat camni..

bagusnye mak rina kuat semangat orgnye..

gee ryder said... [Reply]

semoga mak cepat sembuh..amin

Sricahaya said... [Reply]

Alhamdulillah...moga pulih terus sakit mak rina..

Doktor tu malas agknya...setiap penyakit tu ada ubatnya...kita kena ikhtiar dan berusaha utk cari ubatnya..

Kim salam nga mak rina yer.. :)

Adyshariz said... [Reply]

Alhamdulillah..setiap usaha pasti Allahswt berikan kejayaan..

syabat tuk mak awak, sebab masih yakin dan berusaha.

[-suziey-] said... [Reply]

xberetika nya doktor tu..apepun rina..serahkan pd yg Esa..ajal maut sume ketentuan Dia..xde sorang pn bole ramal termasuk doktor.. Dia Maha Berkuasa ats segalanya..