~Pengikut Jaijina~

Tuesday, March 15, 2011

begini kah caranya?

n3 ni di tulis, bukanlah nak tunding jari pada sape²..
cume sesekali tercuit hati jugak dgn perangai manusia ni..
so, cerita aku ni sekadar nak bekongsi cerita..

ini perihal si empunya taska lah..
kalau korang nak tau, since echa 2 bulan lagi echa dah di tinggal-tingalkan kat taska A ni..
dan pada lama kelamaan tu, perasaan tak puas hati kat taska A sedikit sebnyak timbul jugak lah kan..
dalam pada tu, aku sebey² jugak taska lain..so dalam sebey punye sebey, dapatlah contact taska B ni..
biasalah, nama pun sebey kan..sooooo, belom kompom lagi aku nak register kan si echa tu..
so ke esokan harinya, empunye taska B ni tetiba datang kat umah aku siap hantar borang bagai..
aku pn macam segan jugaklah time empunye taska B ni datang rumah..siap tanye lagi bile nak register..
aku cakap "blom kompom lagilah ustazah, nanti saya bincang balik dgn asben"

so lepas 2 minggu gitulah, bincang punye bincang somi isteri, echa still stay kat taska A ni..

then lepas pada tu, aku pon tak contactlah taska B ni cakap yg echa tak jadi register..
hope, empunye taska B ni paham²lah kan..
then ade one day ni lepas balik kerja, kitaorg terserempak dengan empunya taska B ni while nak naik lif..
aku pn macam cam tak cam aje muke dia ni..
aku macam "eh, macam pernah ku lihat dia ni, tp dimana ya"
dah lame tu baru prasan..ya ampun, lmbt pick up betul aku ni..
so dengan seikhlas hati, aku pon melemparkan senyuman..
korang tau ape yg dia buat, dia boleh buat bodooooh aje..buat muke seposen..
aku pon, ''eh pesal dia ni''..takan pasal tak register kat taska ko, ko pon dah nak buat muke..


rupenye si hubby pon perasan akan kelakuan si empunya taksa B ni..
nak kate hape lgi, geleng kepala ajelah kami..


nota : itu org yg ade tittle tu..
noti : lain org mungkin lain caranye..


17 yang comei lotte:

bonda dadif aka akish said... [Reply]

emmmm gelaran dh cun "USTAZAH"...tp begitu la puloks...

=)

cikmOt said... [Reply]

bo layan jek...kita customer, trpulang pada kita la nak guna dia punya servis ke idak...ada lak sampai gitu...

me suya said... [Reply]

Sabar je la kak

g0m0k9enDek said... [Reply]

boleh plak cenggitu??? huh!

alyyani said... [Reply]

ELOK LA TAK HANTAR ECHA KAT SITU. SO DAH ADA BAD REMARK KAT SITU. APE LA OWNER TU.

MamaYatie said... [Reply]

tak sesuai tau buat mcm tur!terang lagi bersuluh orgnya tak ikhlas..luckily tak jadi letak echa situ...

nota: echa duk baik2 kat taska lama yer..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said... [Reply]

mcm2 org kan.. takkan lah sebab tak jadi pun nak tarik muka... bagus tak anta kat situ.. kalo npape hal, katakan kita anta kat dia.. ntah apa lagi yg dia leh buat..

cikmOt said... [Reply]

rina
brand anakku takde yang free bpa...
tadi baru balik dari jj..jumpa pun yang brand kiko jek yang mampu milik...mak tk mampu beli cap avent..sob sob...

AngahSayang2314 said... [Reply]

angah tak tahu nak cakap apa la.. sebab anak hantar kat mak sendiri jaga..

chugie said... [Reply]

biarkan aja lah dia dengan labu2 nya.. ekekekek:D

Dilla Ady said... [Reply]

ckap la kt hubby, bang, tembok nih pandai pulak balas senyum kite kan bang...

baru la die tersipu-sipu di situ..

biase la rina, org bisnes la katekan...

mamalieyna said... [Reply]

aduhai...diorang ni bukak taska tuk bisnes tu,,tu psl peelnya lagu tu..aduhai..seb baik tak jd antor kt taska B tu..huh~

syariza09 said... [Reply]

sy slalu sgt jumpa ngan org mcm ni. padahal jiran satu blok, kita ni punyer ler senyum , dia leh pula tgk dinding lift..mmg x reti bahasa tul

mama_umar_maryam said... [Reply]

org mcm ni mmg byk,kdg x sedar diri pon ye jugak..mntk kite dijauhkan dgn sifat begitu

BIONIC WOMEN said... [Reply]

ada jugak org macam ni kan..
kalau dia lemparkan senyuman maner tau kan, tetiba terbuka hati nak gi taska dia..
tapi bila tengok macam tu rupanya isi hatinya, terus x jadi kan?kan?

Adyshariz said... [Reply]

org mcm ni pon ader, biarkan aje..sha pon ader kene camni, tak tau nk buat camner..just senyum je kalau terserempak..

Yan said... [Reply]

ekekeke... ntah2 sbnarnye org tu tak cam awak tak??? sbb tu dia wat bodoh..

cam hubby kite punye kesla..
dia kata ade satu kali tu dia senyum ngan owner kedai sblh.. psl ms tu owner tu pandang dia.. tp owner tu baikkkk punye jeling..
kitepun ckp.. tak baik sangka buruk.. tah2 orang tu tak pasanpun abg senyum.. dia mgkn tgk benda lain.. n knp plak dia nak jeling?? kan kite meniaga benda lain2..

tak beberapa hari lepas tu.. elok je owner kedai sblah tu... lalu n senyum.. tanya itu ini.. takde pun sombong.. so.. kesimpulannya jgn prasangka.. lepas owner tu tegur.. then kite ckp balik kt hubby.. baru hubby kite senyum2.. malu sendiri..

klu awak ade tegur dia.. n dia pandang awak pastu trus blah dr situ tetibe.. mgkn la jgk dia bengang pasal hal tu..
tp klu cume senyum n diapun sbnarnye tak pasan (pasal selalu org rabun camnila kesnye) tak baikla sangka2 begitu kan.. org2 lain tumpang mengumpat same ni..

sori... juz mengingatkan.. sentiasa bersangka baik yer