~Pengikut Jaijina~

Wednesday, June 9, 2010

Tag 23 dari lya

as usual 10 markah diberikan untuk pakcik google

kemain lama tak update..frust giler ngan blog yg mengong..nilah padahnye bile slalu sgt tuka2 tamplate kan dah padan muke huwaaaaa..takpe, untuk tidak biarkan belog aku ni sepi + sunyi akan aku update jua..ni gara2 nak buat tag yg telah di tag untuk aku yang di tag dari lya brape bnyak tag daa eheheheh..

23 thing about my self..kasi layan jah ^_^

1. anak sulung dari 6 beradik..anak tunggal perempuan dari 6 bersaudara..

2. punyai emak & ayah yang sangat garang..tapi saya sangat sayang kepada kedua ibu & bapa saya..sama seperti anda jugak kan..

3. isteri yg cumei kepada suami yang bernama AHMAD AZLAN..

4. Untuk pengetahuan korang husband saya itu umurnya 2 tahun lebih muda dari saya..mesti seblom ni korang tak tau kan pasal aku tak pernah kasi tau kat korang, ahahaha..

5. dan korang jugak mungkin tidak tahu yang saya bekerja satu tempat kerja dengan somi saya..makanya 24jam dalam sehari saya akan mengadap muke somi saya ^_^

6. yg ni korang musti dah tau, saya adalah ibu kepada puteri hati yg notti yg bernama NUR AISYAH..dan saya sangat sayang kepada puteri yang notti itu ^_^

7. baru aje pulih dari sesema + batuk + sakit mate + sakit tekak..then puteri yag notti itu sudah terkena jangkitan dari ibu yg cumei tadi..hampir2 si somi nak terjangkit jugak..

8. opsssss, saya adelah sorang yang sangat tak suke makan obat..itu pasal penyakit2 diatas tadik makan mase 2 minggu nak baek..

9. sepenuhnya dah stop bf sejak puteri yang notti itu umurnya 7bulan..macam2 dugaan yg tak sanggup nak hadapi..tapi masih berharap dapat fully bf untuk 2nd baby, insyaallah..

10. bile dah stop bf rasa macam rugi jah stop..rasa macam nak continue semula..tp berbagai2 soklan bermain di minda, mampukah? bolehkan? sanggupkah?

11. shopping!! yeah, akulah org yg giler sopping tadik..sentiasa tunggu ujong bulan untuk sopping..tp kadang2 tgh2 bulan pon aku giler sopping..tak ke giler namanye tu..

12. dilahirkan di muar, johor..umur 7tahun pindah dok  PD, N9..umur 11tahun pindah dok kemamang, ganu sampai skang ni..tp kini menetap di BM, penang bersama-sama dengan husband dan puteri notti..

13. seorang yang sangat simple & easy going..ko campak aku kemana pon aku tak kisah, bley idop punye..tapi disebalik tu mesti ade seseorang yg memberi sokongan pada aku..

14. seorang yang sangat bergantung kepada seseorang..

15. aku suke dgr muzik + nyanyi..muzik ape pon aku tak kisah, aku layan jah..rasanya aku tak bleh idop kalau dunia ni takde muzik..boley jadi wengx2 kalau takde muzik2 ni wooo..

16. suke giler pada kucing..

17. aku suke tengok movie yg ade unsur feeling2, komedi dan aksi..aku tak suke sanagt movie yg fiksyen2 ni sbb rase macam tak logik jah..rasa macam kene tipu, ahaks..

18. sebenarnya saya ni tak reti sangat masak..tulah, kecik2 dulu mak masak kat dapor tanak tengok, kan skang ni nyesal..dah tue pon tak reti nak masak, uhuhu..

19. tinggi : 165cm
      berat : 63kg (berat ko)

20. ciwek, cengeng, cembeng dan ape2lah..bukan ape hati aku ni sensitip, mudah tersentuh..kang kalau bace atau tengok citer sedey2 skit mulelah mate tu nak bertakung, uhuhu..slalu jah kene ejek ngan hubby sbb asal tgok drama sedeh je mula nak nanges2..

21. tak brape minat tengok drama bersiri..nak2 siri yg panjang2 sampai pat ratos episod, giler ah panjang..macam cite indon atau mexico tuh. nak termuntah ijo kalau tengok lelame..kadang2 rase macam dah ngarut2 pon ade..

22. aku ngaku aku sorang yang sanagt tak suke gosok baju..kalau datang angin rajin aku akan gosok baju untuk stok seminggu, kalau terlebey rajin untuk 2 minggu..tapi selalunya angin malas jah aku ni..gosok time pagi nak pegi keje..mmg tak bley nak buat apedah..

23. sesungguhnya saya ni agak pemalu orangnya..ape, tak percaya?? cayolah cakap den..

adesss, nak termuntah darah buat keje skolah ni (ilang akal dah tue2 kene wat keje skolah)..weng kejap otak ni nak pikir 23 perkara pasal diri sendiri..pada korang yg laen, aku tujukan keje skolah ni pada korang..korang buat tau jgan tak buat ^_^

note : lya, akhirnya utang tag kamu sudah aku langsaikan..bacelah kome sampai lobam ye..


4 yang comei lotte:

LYaFRINA said... [Reply]

huhhhh..lobam doh biji mata aku y cun ni... smuanya krnmu!!!

satu g mu dop tulih.. mu kan geng CUTE VIRUS.. wakakakkkaakakakakaaa...

waaaaa... menarik!!! x sangka mu se ofis dgn laki mu..kalo mu kna mrh dgn bos,, kna la control ayu dpn laki mu.. hehehhehee... kalo g2..mu lunch ari2 dgn laki mu la...
n ... ye k laki mu muda 2 thn dr mu??? tp x napok pon... kiranya mu awet muda la yer (olooo.. perasanngg doh!! )

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

aku nok tulis doh pasal CV tp bleh lupe plop..

of kos, blh kate ari2 aku lunch ngan laki aku..sebenarnye laki aku yg nmpk tue, heheheheh..

ainazliena said... [Reply]

tinggi 165cm...klu terjumpa harus donggak kepala ni..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

ainazliena> hehehe..takdelah kene dongak sangat kak..tp husband saya lagi tinggi, yg tu baru kak kene dongak..