~Pengikut Jaijina~

Thursday, June 10, 2010

anak oh anak

sebenarnye dah lame nak buat n3 ni..tp asik2 tertangguh jah..
pagi ni curi2 mase blogwalking..sambil2 masuk blog kawan2 tetibe termasuk blog doa buat alanna..

bile terbaca akan kisahnye sesungguhnya terasa diri ini sungguh bertuah kerna dikurniakan seorang puteri yg comel dan sihat, alhamdulillah..

kini isya sudah pon berusia 8bulan 1/2..makin bnyak akalnye dan makin banyak pulak ragamnye..kalau nak cite pasal anal ni takan ade sudahnye..mesti ade je kan benda2 yg mencuit hati..tp datang dia buat perangai naik geram pon ade..

mak aku cakap biasalah budak2 besar ni mmg bnyak ragamnye dan akan buat peel..skang ni isya dah bnyak akal & macam2 benda dia nak explore..mmg  tak reti dok diam..nak2 kalau kat umah takleh lah tak nampak muke ibu dia mesti bukak mulot die besar2..camni tak bleh nak buat keje aku  tau..


"aksi-aksi ku"

1. dah pandai nak berdiri..pntng ade tempat berpaut, tetibe tengok dah berdiri..pantas sungguh kamu ya..
2. dah reti nak panjat2 ni..
3. uiks, bahye ini..dah tau nak petik2 tv..yg mane takbleh main tu yg dia nak maen..
4. asal tgok ibu die ke dapur mesti nak ikut..
5. budak tak reti dok diam bile dalam bouncer..

betullah, mmg takan abis kalau nak story mory pasal anak2 ni..kat otak ni tak lekang nak pikir pasal anak nak2 bile teringat keletahnya..

note : adesss, sakit pinggang..dah 2 hari fenin2 + loya2..apakah?! tetttttt..

9 yang comei lotte:

mamalieyna said... [Reply]

lama tak mai sini..umah baru...suke3x.. ^_^

memang la tok habis nak citer sekali harung, so tiap2 hari la update stori psl anak ye...baru best! =P

LYaFRINA said... [Reply]

LYA PON ADA SLALU GAK K BLOG ALANNA.. DAH KEMBALI KE RAHMAHTULLAH BARU2 NI..SGT2 SEDIH.. SMOGA KITA BSYUKUR DGN APA Y KITA ADA..

***ISYA....ISYA.. PUNGGOH LAGI..PUNGGOH LAGI..KASI IBU XCERSICE SIKIT.. BIAR DIA LETIH... HEHHEHEHEHEE

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> suke ke, maceh ^_^

rase macam hari2 jah nak update pasal anak, baru blog berapdet kan..

lya> iyelah kan, kite kene bersyukur atas nikmatNya..

isk isk, tak cakap aku nak melayan isya mu tau..kalau die buat peel, letih..

cheqna said... [Reply]

salam singgah
wah..behnya ada anak kecik kan..
bila la cheqna nak ada anak gak ni..hehehehe

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> thanks sbb sudi melawat..

takpe, akan ade jugak anak kecik nnti, insyaallah..

Hana Picca said... [Reply]

salam singgah..

semoga kekal berbahgia dismping anak dan suami ...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

hana picca> thanks sbb sudi singgah

thanks jugak sbb mendoakan sebegitu, amin..

[-suziey-] said... [Reply]

hmm note last tu cam simptom peknen:D

hai salam ziarah..jom join GA yg sgt mudah..just be my follower n leave URL at comment :)

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

[-suziey-]> heheheh, iyerlah mcm simptom peknen kan? ngeeeeee..

okey, nnti i follou yu ye..