~Pengikut Jaijina~

Wednesday, June 23, 2010

anak

pejam celik pejam celik dan nak masuk 9bulan echa tu..terasa baru aje lagi sakit nak bersalin, dok dalam
LR..mmg sampai bile2 pon aku takkan lupe..kenagan manis tu..


aku igt lagi diawal kelahiran echa mendapat demam kuning atau jaundis yg sgt tinggi sampai 260..seminggu lebey echa di warded..since bersalin mmg tak balik umah lagi..setiap pagi dia akan dicucuk di kaki untuk diambil darahnye..dah setiap kali pasti akan terdengar tangisanya..dan setiap kali itu juga sayu hati ku..setiap kali pasti bacaan darahnye akan naik..hati ibu mane yg tak sedey kan sampaikan aku rase down skali..setiap hari aku berdoa sambil menangis2..

sebab tu aku mmg takde gamba2 echa sewaktu di hospital..sbb mmg aku tak terpikir ke arah itu..aku hnye pikir agar echa sembuh dan buleh balik..gamba2 yg ade ni pon setelah balik kerumah baru aku berani nak tunjuk aksi2 posing echa..

diawal waktu melihat dunia..mase ni baru berusia 10 hari sajorks..kalau dilihat mmg kuning jelas kelihatan..dan kelihatanya agak gelap kan echa waktu ni..jgn menurun aku sudah, ahaks..kecik2 lg memang dah ade bakat tersenyum echa ni..

dan kini..sudah mau mencecah 9bulan..dah dah panjang akalnye..skang ni echa dan buleh nak diri..tp masih dalam kawalan takut2 nnti terjatuh plak..tp skang ni slow2 nak lepas tgn, berlagak, nak diri sendiri, hehehe..

korang perasan tak yg sejak 2menjak 3menjak ni aku asek2 nak buat N3 pasal echa kan? jgn korang muntah ijo sudah kang tak pasal2 kene bawak gi sepital, hahaha..ala, sebagai ibu mestilah ade je nak cite pasal anak kan..lagipon kisah2 ni aku dedikasikan khas untuk anak2 aku kelak..biar dia tahu dan bace kisah2 keluarganya..kadang2 ade cerita2 yg tak dapat kite nak sampaikan sepenuhnya pada mereka, jadi hnya melalui penulisan dapat disampaikan..betul tak??

10 yang comei lotte:

cheqna said... [Reply]

betul2

wah echa...dah besar sudah....jap2 lagi bila dah dapat kaki..haishhh jenuhla mama dia..hehehehehe

LYaFRINA said... [Reply]

BETULLA..PIC ATAS TU.. MMG KETARA KUNING.. MMG NMPAK..LAMA GAK LA MU BERUMAH DI SPITAL.. MSTI BOSAN KAN.. XPELA..SKALI SKALA..

DH 9 BLN YER BUDAK TOMEY NI.. MKIN PNJGLA AKAL... DH NK SETAHUN.. SKEJAP J KN.

[-suziey-] said... [Reply]

aah sama la..aQeel pn kena jaundis..mmg kt spital xterpk lagsung nk snap byk2 gbr sbb risau je ksihatan anak.:D

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

chegna> skang ni tgh merangkak pon jenuh dah ibu dia nak terkejar sane ni..haish..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

chegna> skang ni tgh merangkak pon jenuh dah ibu dia nak terkejar sane ni..haish..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

lya> huhuh, sangap betul dok sepital mase ni..

kejap dah nak masuk setahun, then dapat adek plak, tetttttt..

**********************************

[-suziey-] huhuhu..hnya jauhari yg mengenal manikam, hikhikhik..

alyyani said... [Reply]

eh dah ada watrermawk la. beli kat eya ye. cantik2! baru syok nak tepek gmbr kan? oh echa kuning tinggi ye masa lahir, sama macam nia. tp tak sampai warded. hari2 kena ulang alik nak amik darah. mmg kenangan betul tmbh alya ceaser. apa pun nmpk ecah dah makin cerdik tuh. :)

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

alyyani> hehehe..iyelah alya baru semamgat nak update belog..bli nga eya ni..

moga2 cerdik juga dalam akademiknnti, insyaallah..

mamalieyna said... [Reply]

huhu..teringat akak dl pun, nangis dendiam masa dok kt spital..sayu hati betul kan..akak dl, 4 hari gak baru leh balik..

*ala..akak tiap2 hari citer psl anak tau..bior la kalau ada yg nk muntah pun..blog kita, kita punya style lah..hehe..pandangan akak jer..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> iyerlah kan kak, nak2 suasane sepital malam2 tu sunyi jek..

**hehehe, betul kan..biarlah ini belog kite..