~Pengikut Jaijina~

Thursday, June 24, 2010

sepagi di klinik

hari ni masuk opis lmbt sket..sbb pagi bawak echa pegi klinik..dah seminggu dia berak2 sampai luka2 dah punggung die..sampi2 klinik pukul 9am tp doc masuk kul 9.30am, iyelah dah klinik dia, ske atilah nak masuk kul bape kan..seb baek budak yg sakit 2,3 kerat jek..

sementara nak tunggu turn bukan boleh dok diam echa ni..kasi dok kat playground..eksen jek ni, bukan bley main pon..

ni diantara ubatan setelah diperiksa..bnyak benoooo obat echa ye, aku tgok pon ngeri..segala macam ubat ade..dah macam obat org besa pon ade..

dan doc recommen supaya echa minum susu non lactose..non lactose ni susu soya dan bukan dari susu lembu..seblom ni echa minum susu enfalec..tgok keberkesananye sejauhmana..

mungkin nilah antara risiko baby minum susu formula..samada cirit birit atau pon sembelit..bile dah kene macam ni barulah terpikir dalam kpale otak ni nak sambung balik bf..tp boleh ke?! nak seribu daye, tanak seribu dalih, ngeeeee..dan ape yg positifnye timbangan echa naek 600gram dalam mase sebulan..hari ni timbang 9.2kg..patutlah berat semacam jek bile dukung..

note : masi terpikir boleh ke echa makan ubat2 ni sume kasik abis?

11 yang comei lotte:

LYaFRINA said... [Reply]

budak2 kalu dh sembilit ni sekian sgt. ermm luka2 tu sbb sembelit k slalu berak???

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

lya> luka2 tu sbb slalu sgt berak2..dalam sehari 5-6 kali berak..tido pon buleh berak mu tahu, hehehe..

Rizziela said... [Reply]

Nasib baik Haziq masih bf..alhamdullilah x pernah kena lagi sakit perut or cirit birit..

boleh kalau nak bf balik..yg penting niat kita

cheqna said... [Reply]

ubat???
huhuhu..cheqna yang dah besar gedabak ni pun masih takut..... tak tahulah echa tu camana...takpe..echa mesti boleh.....

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

Rizziela> tulah, pk2 nak sambung balik bf..pasni nak try pump sekerap mungkin

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> samelah kite, walaupon dah besa gedabak tp mmg penakot makan obat..aje tercekik kekdahnye makan obat besar2 macam tu..

A.I said... [Reply]

kuat berak lak dia ye...tu sbb leh melecet bontot tu..isk..

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

A.I> sampai luke2 kak ponggong die..berak sampai 5-6 kali sehari, isk..

mamalieyna said... [Reply]

budak2 besar ni makin susah nk makan ubat kan..hope echa senang ye..huhu..

*psst camna buat watermark nama JAIJINA yg kiut tu?..^_^

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> tulah kak, dah tau dah rase pahit..jgn die menurun mak die sudah, hehehe..mak die takut makan obat..

**watermark tu bli kak, hehehe.. http://eybizzonline.blogspot.com/

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

mamalieyna> tulah kak, dah tau dah rase pahit..jgn die menurun mak die sudah, hehehe..mak die takut makan obat..

**watermark tu bli kak, hehehe.. http://eybizzonline.blogspot.com/