~Pengikut Jaijina~

Monday, June 28, 2010

kenapa aku tak berblog hari minggu

sejak dah ade anak ni mmg aku takde mase nak berblog hari minggu..korang tau kenapa?! sebabnya...
since echa ni dah nak mule berdiri, tang mane ade tempat dia boleh berdiri dia tak kasi chance, sume tempat dia available..makanya mate ni kene selalu dok perati ke die..kalau alignment ok, oklah..tp kalau alignment lari, boleh tergolek..

haaaa, see..camnelah aku nak berblog kalau macam ni gayanye..asek2 die nak pegi tempat2 yang advanture aje tau..tak terkojor yob..bile aku "tarik" die maen kat tempat lain, tak dan 5minit dia pegi lagi, fuhhh, COBAAN..eceh, siap pose lagi tu..
haaa, dan yg ini..bile dah puas men kat tempat adventure dia nak ambik alik kuasa ibu die pulak..pantang kalau abah & ibu pegang "computer" pasti dia akan datang terkedek-kedek, nak menekan same..tak mengalah anak dare aku ni..skali tekan bukan reti pelan2, gedebak-gedebuk dia hentam mendalah tu..

smalam mmg terasa macam boleh aje aku update belog..tp dah macam ni terpaksa batalkan hasrat murni aku..lgpon smalam aku sempat jalan2 ke 2,3 buah rumah jek..yg len mmg tak dapek den nak nolong..smalam pulak hubby keje..kalau dia ade kat umah die pulak yg kuasai lappy..huwaaaaaaa. bile mase pulak turn aku?!?!

note : kalau aku mintak abah echa bli kan lappy untuk aku, agak2 korang boley tak?

9 yang comei lotte:

Rizziela said... [Reply]

Samalah macam si bujang saya tu...pantang nampak lap top..sama ajer dia nak menekan nyer

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

rizziela> ehehe, ziela pon ade pengalaman macam tu jugak ye?

iyelah, kadang2 tu tgn die lagi laju dari tng kite, huhuhu..

LYaFRINA said... [Reply]

fuhhh.. bahya tu kt switch..
samala mcm asya.. dia dop cara tang wayar tu.. tp tang lap top..pahtu main tekan j..paling dasyat.. nok tekan dgn kaki tu.. kalo x bg ngamukkk..
kna tgu tdo baru blh layan

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

lya> wow, lagi dasat asya, nak tekan ngan kaki tu..

kalau echa tekan lap top siaplah, kang ntah mende2 kuor..sampai aku pong dop reti nok godeknye..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said... [Reply]

akak pun cam tu gak rina...
tiap kali nak berblog, mesti ada gangguan comel...tekan keyboard la, main suis la...

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

Naimatul Hafizah Nor Rodin> ade je gangguan kan kak, hehehe..bile rina buat2 marah, die buleh sengih2, adess..

cheqna said... [Reply]

kihkihkih..nasib orang bujang macam cheqna ni pun malas nak apdet apatah lagi yang ada baby..
psst..mintakla..untung2 dapat..=)

az rina a.k.a jaijina said... [Reply]

cheqna> kalau org bujang macam cheqna ni mesti aktiviti outdoor bnyak kan..

psst, insyallah, kite doakan cheqna ye ^_^

ena said... [Reply]

seblom ko mintak abah echa blikan ko lappy, ko kena mintak dia belikan echa punya dulu.. hehe