~Pengikut Jaijina~

Tuesday, January 19, 2010

Work on Saturday???

mengapakah? kenapakah? huwaaaaaaaaaaaaaaaaa, aku tak suke..kenapakah perlu aku bekerja pada hari sabtu? sedangkan hari sabtulah untuk aku berehat-rehat..

perlukah aku bekerja pada hari sabtu???!! jawapan ikhlas dari hati aku sendiri adalah "Say No To Work On Saturday"!!..sebenarnya companya tempat aku bekerja ni nak suruh staffnye datang bekerja pada hari sabtu..wich half day or full day masih lagi belu diputuskan..tapi ura2 itu memang ade dan telah pon dibincangkan pada meeting yang lepas..dan sewaktu aku buat N3 ni meeting untuk tentukan sedang berjalan..

kalu aku bekerja hari sabtu memang mendatangkan masalah..masalahnye ialah pada taska isyalah..aku nak kene bayau extra charges pada taska, kire macam O.T lah..hari sabtu taska memang bukak tapi hanya 1/2 day sajok..charge O.T ialah RM 3.oo for 1/2 hour, cube kali ngan 5jam gitew (cam cekgu math lah puloks)..

siapa punyelah pencetus idea ni yang bodo ni, nak aje aku pegi marahlah..tapi harap2 work on saturday ni hanyalah igaun ngeri..


4 yang comei lotte:

Liyatie Ismail said... [Reply]

meh sini aku jage isya....

Az Rina said... [Reply]

ok, bereh..nanti nak anto isya aku pos kan aje die ek..

miemiey said... [Reply]

nak buat cam ane terima je laa...pasni pokai ckit duit mu ...bayr taska lebey...

Az Rina said... [Reply]

miey> aku haruk isya ke opis..peduliklah, hahahah..