~Pengikut Jaijina~

Monday, August 3, 2009

Dinner @ Penang

Jumaat malam sabtu yang lepas skali lagi boss aku yang baek hati sangat tu telah mengadakan jalan2 cari makan..tiap2 bulan mesti ado punyo jamuan makan2 yang dianjurkan oleh opis aku nie..kali ni jalan2 cari makan weols diadakan di belah Pulau pulak..

makan2 kali ni kitaorang dibawak kat restoran yang ngadap laut..memang nyaman lah uols sebab sambil makan sambil menikmati pemandangan pantai getu..and boleh nampak jambatan penag jugaks..

makanan kat situ memang marvelous uols..menu kali kitaorang dihadapkan dengan seafood, nyamX3..aku paling jakun nengok ketam sbb aku dah lame tak merasa daging ketam ni sehinggakan dah hampir lupe ingatan bagaimana keenakanya, hehehe..

n3 kali ni penoh dgan gamba makanan ye uols..dah sebab tajuk pon pasal makan kan, haruslah ade gamba makan ye tak..


ketam..aku tak sere ni masak ape tapi aku cakap korang mmg best arrrr...

yang ni ikan jenohok (betui ke ejaan aku ni) masak steam..

ikan pari bakar

ikan ape tah masak sweat sour..

lala rebus..

kailan ikan masin

udang masak ape tah, tapi sodap..

aku ni mmg tau makan aje..tapi ikan jenis ape atau masak ape aku memang failed ye kawan2..aku pon lupe ape ke name restoran yang telah mengeyangkan aku ne..biasalah, excited sangat nak makan sampai lupe nak amik tau, ngehx3..kalau korang tanye mampos aku tau nak jawap..

urk..kenyang, alhamdulillah..syukur ade orang nak blanje makan kan kan kan..

jgn mare ar, ini aje yang tinggal..hehehehe!!!


3 yang comei lotte:

miemiey said... [Reply]

ermmm...bestnye mkn2..untung rr rina dpt boss baik hati...bulan2 mesti mkn2...

blogresipi said... [Reply]

Bestnye makan2. mkn kat mane ni ek?

jaijina said... [Reply]

mie: dia mmg pemurah orangnye walaupon chinese..

blogresipi: alamak tak taulah ape name restoran ni, tapi blakang Queens Bay Mall