~Pengikut Jaijina~

Monday, August 24, 2009

Puasa Tahun Ini


apakah kejadahnya aku postkan gambo barang letrik nikan..mesti korang tertanya-tanya kan..haaa, nilah dinamakan semangat nak berpuase..opsss, bukan semangat nak memasak di bulan pose daa..

citenye, seminggu seblom bulan Ramadhan, aku & hubby beli ini thermo pot dengan blender..yang thermo pot ni mmg dah lame nak beli cadangnya..takdelah nak air panas sket2 letak atas dapur kan..nak2 ni dah masuk bulan pose so senang time nak sahur nnti..

blander lak, adakah dengan ini aku akan rajin masak time bulan pose nnti dan bulan2 seterusnya? kalau tang masak air tu memanglah aku percaya..tapi tang masak memasak tu aku macam mushkil sket arrr..ngehX5..

kalau dulu asal nak masak aje musti ade sound effect yang sakit telinga..plak tu siap ade drama lagi, nanges2 (tumbuk bawang lah)..tapi skang ni tidak lagi semuanya dihujung jari ajer..ape yang penting tak pedihkan mate, NgehX5..

kalau dulu sumpah aku tak amik pot pasal nak masak2 untuk sahur ni, tak kose aku..tapi skang ni takleh lah kan..kalau dulu ade org yang kejutkan tapi skang ni aku yang kene mengejutkan orang iaitu suami ku..

bubye sudah..



2 yang comei lotte:

sis_nita said... [Reply]

lesung batu tu amat sesuai tuk menumbuk bahan2 nak wat menu sambal belacan..

miemiey said... [Reply]

jgn diucapkan bbye kat lesung batu tu kerana byk lg gunakan..hihihi...merajuk lesung batu kan tak menumbuk sambal laa jadinya...