~Pengikut Jaijina~

Thursday, August 6, 2009

semalam aku on leave

Iyer uols semalam aku cuti..ini bukan cuti2 m`sia tau atau sesaje aku nak cuti..aku on leave pasal hubby aku tak cihat, die demam daaa..seharian semalam dia tak leh tido, kecian kat laki aku..dengan aku2 skali terjebak takleh tido pasal dia jap2 pusing sana, kejap2 nnti die pusing sini..takpelah, dah name pon suami kan sape lagi yang nak kene jage kalau bukan aku sendiri ye tak..

Then bile aku terjaga, aku rasa badan hubby panas kemain..aku pon dah risau tahap gaban pasal tak penah badan dia panas camni..aku pon urut2lah badan dia sbb dia cakap sakit2 badan..lepas subuh aku tuam kepala hubby ngan kain basah..aku biarkan dia tido pasal aku nak bawak hubby pegi klinik..tapi sebelum tu aku kene pegi check up perot dulu..

Kat klinik pulak ramai kemain orang..ini time pulak nak cek perot ade nak cucuk anak pon ade..jadi agak kelewatan sket waktu menuggu tu..aku pulak dah menggetik nak balik sbb risaukan hubby aku tu..pas dah settle check up dalam kul 10.30 gitu aku gegas balik umah..then aku bawak hubby pegi klinik panel check dia pulak..aku amik kesempatan ini untuk scan skali, ngehX3..

Syukur, after cek tu doc cakap hubby just deman biasa aje..aku takut jugak pasal skang ni kan tgh fofular H1N1 kan, mintaklah dijauhkan kan, bala tu..hubby dapat lah mc 1 hari semalam..balik after lunch aku terus tido, tak larat uols..ni pasal aku nak balas denam tido semalam yg tak cukup..





5 yang comei lotte:

alyyani said... [Reply]

harap rina tak bejangkit ek. kalau demam time pregnant ni lembik skit. betul2, kalau demam kena cepat2 pegi cek. kena alert, lambat sehari. macam2 bole jadi..

jaijina said... [Reply]

tulah, risau jugak kalau2 berjangkit..semalam pon rase lain macam tapi gagahkan jugaj diri ni, takut melarat..

nurshah80 said... [Reply]

bagus la gi hospital cepat2. sekurang2nya kita tahu bukan penyakit merbahaya. semoga cepat sembuh ye.....
jaga bb tu sekali ye

miemiey said... [Reply]

takut mie dgr demam2 ni..yelaa penyakit h1n1 kan...mujur hubby rina tak de apa2..hya demam biasa..tapi kene mkn ubt jugk cpt2 sembuh...hrp2 rina dok jangkit gok...cian plak ibu mengandung...

jaijina said... [Reply]

nur: insyaallah, risau kat baby jugak sebenarnye..

mie: tulah, ibu mengandung ni mmg senang nak kene..