~Pengikut Jaijina~

Thursday, August 13, 2009

Air Oh Air

Air, ayaq, ayor or water..ape pon korang panggil maknanya tetap 1 aje (dah macam cekgu pulak dah kan, ngehX3)..cakap pasal air aku nak share ngan korang 1 cite walaupon korang tanak tau tapi aku tetap jugak nak cite, hahaha (gelak jahat)..

Semalam umah aku takde air daa...

Balik keje petang semalam pas semayang asar ape sume elok je air ade..tup2 time nak mandi tu tetibe air takde, ilek..biasanya kalau waktu maghrib aku bagi hubby mandi dulu..yang klakarnye tetibe hubby kuar dari blek air ngan muke blur berkata pada aku “ rumah kite dah kene potong air ke?” aku yang agak terkojut mengetes air kat sinki, memang sah air takde..

Hubby pulak mengecek meter air kat luar, sah ini bukan kes tak bayau bil okeh ni kes masalah air low pressure..so weols semalam terpaksa bersembahyang maghrib kat masjid..walaupon keadaan waktu itu dah berlengas dan hanget tapi dah terpaksakan, darurat..

Air takde pon kejap aje..balik dari masjid tu air dah ade semula macam biasa tupon berkeladak gile macam air milo..terpaksalah hold kan dulu hajat untuk bersiram..nasib baiklah semalam aku takyah masak sbb balik je keje semalam awal2 weols makan kat kedai..

Pada aku biarlah elektrik takde daripada air takde..mmg leceh sungguh sbb ape keje pon tak jalan..jgn kate nak amik wuduk ke hape, nak u`uk pon tak lepas tau, paham2 jelah ek, heheheh..

3 yang comei lotte:

ai said... [Reply]

tu sbb aku penah ckp bior takde api, jgn takde ayor! Pensan aku!

jaijina said... [Reply]

kak ai: mmg kak ai, macam putus nyawa kalau air takde..

miemiey said... [Reply]

mie daa lali dgn air takde ni..kl siang hari takde air mmg susah nk buat keje,,mujur ada air tangki..senang laa ckit..paastu baik stanby air tuk solat bleh guna time takde air,,,api kl takde ssh gak bila mlm...