~Pengikut Jaijina~

Tuesday, August 11, 2009

Al-fatihah


“Ya Allah, kau cucurilah rahmat keatas roh arwah Lina dan kau tampatkanlah rohnya di tempat org2 yang beriman, Alfatihah..semoga rohnya tenang di alam sana..”

Semalam onthe way balik keje aku terima sms dari Isma..haritu aku pesan kat isma ape pon perkembangan pasal lina aku mintak dia inform kat aku..so i hope to hear the good news from her..but unfortunately, it was the bad news..mengucap panjang bile aku bace sms isma..nampaknya Allah lebih menyayangi arwah dah telah pun dijemput illahi petang semalam..

Baru je semalam aku menulis pasal arwah, aku doakan semoga arwah cepat sedar dan cepat sembuh..semalam satu malam aku takleh tido pasal aku seolah-olah macam tak percaya & teringatkan arwah..walaupon dah setahun berlalu tapi terasa macam semalam je aku kuar makan ngan lina, gelak sesame & attend her wedding day..

She still young & only 24th..ini mengingatkan aku yang ajal menjemput kite tak kira usia, bile & dimana..semuanya telah ditakdirkan olehNya..saat aku menulis ni i`m shaking & speechless..

antara gambar kenangan arwah..

8 yang comei lotte:

sis_nita said... [Reply]

AL-Fatihah..

maut tidak menganl tua atau pun muda. bila dah ketentuan kita sampai, maka berakhirlah sedutan nafas kita..

semoga roh arwah dicucuri rahmat..

amin..

jaijina said... [Reply]

sis_nita: betul tu..kite yang masih hidup ni kenelah slalu beringat dan bersyukur yang kita masih lagi bernafas hingga ke hari ni..

ai said... [Reply]

Takziah utk keluar Arwah..Al-fatihah..

huhuhu...camni le kehidupan. tak tau bila ajal tu datang.. :(

sis_nita said... [Reply]

dah beberapa kali akak baca entry ni.. ntah lerrr.. rasa sebak lak.. akak pon baca kisah arwah yang adik tulis tu.. kesian sangat..

jaijina said... [Reply]

sis nita: kak, saye rase pon macam nak nangis je kak..tapi ni tahan je sbb kat opis kan..mmg kesian sgt kan kak, baru je setahun kahwin..

yatie_dinie said... [Reply]

al-fatihah...aku nih masih trauma bab2 meninggal nih esp. yang meninggal kat hospital...ape2pun mu sabo ek....

miemiey said... [Reply]

sabar je rina ye..mimi pun turut sedih dgn pemergian kawan baik rina,,ajal maut dtgn tuhan entah esok lusa kita pun tiba masa tak tahu..sbb tu hari2 mesti ingt mati..bru idup kita sentiasa ingt nk beraml..percayalah tuhan lgi menyayangi dia..alfatihah buat kawan rina tu...

jaijina said... [Reply]

yatie: aku terkejut sangat sbb macam tak percaya jek..kesian kat suami dia..

mimi: betul tu, kite yang hidup ni sentiasalah beringat2 kan..