~Pengikut Jaijina~

Thursday, August 13, 2009

akhirnya...

Saat2 yang ditunggu tiba jua akhirnya, heheheh..

Kalau korang nak tau rumah aku tu di bahagian ruang tamu memang kosong, kecuali hanya ada tivi jek untuk tontonan umum..tapi semalam dengan tibe2 bahagian ruang tamu aku sudah di penuhi..ya, ianya dipenuhi dengan so far so good sofa..dah lame aku menantikan saat2 ini tau korang akhirnya baru semalam ianya tertunai (sadis kan korang)..

Bukan senag tau, itupon selepas sekian lame aku memujuk rayu hubby aku tu..memula kahwin tu tak ku heran de sofa sofi ni..tapi sejak2 berbadan 2 ni aje sbb capeklah dok atas lantai, hukhukhuk..ape2 aktiviti sume atas lantai, tgk tv lah, lipat kainlah..memula tu macam2 usaha aku lakukan untuk mengkenen hubby..bermacam pujuk rayu bagai, perli pon udah puas teman..

Tapi last Saturday tu konon hubby nak buat supriselah kat aku..pas lunch dia ajak aku kuar..aku tanyelah nak pegi mane bleh dia jawap “ jangan cakap banyak ye cik ton, kalau nak ikut cepat siap”..aku pon gegas mandi, siap2 & mekap bagai..

sampai kat satu simpang kedai ni dia masuk & park kete terus..owhhh, kedai perabut ropenye..aku tengok hubby & hubby tengok aku..muke aku dah tersengeh2 cam kerang busuk dah tapi aku tak kesah pon..time ni hati aku dah berbunga sakan..dalam kedai aku let hubby make his decision sbb dia kan yang tukang bayau..biar dia betul2 puas hati..aku lak tak kisah dia nak pilih mane satu sbb aku lak tukang duduk aje, jahat tak aku..

dan semalam barulah sofa tu dihantar kerumah..cume skang ni yang jadi masalahnye camne lak aku nak susun set sofa tu..masalah niiii..


keadaan umah sebelom adenye sofa..tengok hubby aku tu kemain belunjur kaki die..

selepas adanya sofa..tak tau nak susun camne..macam ni macam tak kene jek..

10 yang comei lotte:

sis_nita said... [Reply]

amboi..

cantik laaa..
waaaaa..
nak bedek2 cik abg kita gak laa..
hehehe!

ni perabot nak sambut pose ni..

jaijina said... [Reply]

sis_nita: kak bodek kak jgn tak bodek, hehehe (menghasut)..

alyyani said... [Reply]

ruang tamu rina besar, bole susun L-shape ke. cantik nye sofa dia..

jaijina said... [Reply]

allya: sbb rumah rina tak bnyk barang mmg nampak besa allya..k, balik nnti rina cube susun L-shape..

ai said... [Reply]

mak aiii...gedabak sopa kau! ni mmg kompom la tak muat kat umah aku yg sekangkang kucing tu..! ekekekeke...

ZaEr.. said... [Reply]

cantek2....hehehe.Sonok dpt sofa baru.brape rege tu?hehehe...klu rmh aku kai cam g2 kt rmh ni mmg mnyelit2 la laki bini...besau.

jaijina said... [Reply]

kak ai: rumah still kosong lagi, mmg nmpk besau..cube kalau boh lemari, kompon tak muek..

zaer: hehehe, murah jek ni..

NurShahFamily said... [Reply]

hehehe cantiknyer cam datin2 nyer sofa hik hik hik.... nur nak beli sofa kalu pindah umah je nanti. la ni duk apatment nanti susah nak pindah huhuhu.... insyaallah akhir thn ni nak pindah la. nak merasa duk umah bwh. mesti best.

miemiey said... [Reply]

lawa sofa baru pasni bleh tdo atas sofa..hehehe...bkn cik hubby awk tak nak beli tapi mgkin rina tak sedar die menyimpan duit kot nnn suprise kan rina.....

jaijina said... [Reply]

nur: skang ni pon rina sewa appartment, nnti kalau nak pindah dah satu hal lak nak berangkut..

mie: betul tu mie, dia dah kumpul lame dah tapi just takde mase nak pegi tgk..