~Pengikut Jaijina~

Thursday, May 13, 2010

apakan dayaku ini..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

ticker diatas seperti kebiasaanya akan aku letak kat sidebar blog..tp seakanya aku terpaksa delete..apakan daya, ini agak mengecewakan sebenarnya..

macam korang jugak mesti nak yg terbaik untuk anak2 korang kan..nampakye usaha akau untuk fully bf isya until she reach 2 tidak kesampaian..dari hari ke hari production milk aku menjadi semakin berkurang..dah macam2 petua aku cuba, supplement jugak dah makan tp nmpknye macam tak berkesan..

skrang ni isya minum sepenunhnye susu formula..cuma malam aje direct feed..slalu jugaklah isya nipple confuse..dalam sebulan mesti skali..tulah antara cabaran & dugaanya..nmpknye aku tak kuat nak hadapai dugaan tu..ape pon skang ni aku masih lagi mencari2 apekah makanan yg buleh mengembalikan susu seperti dulu2..

aku hanya BFkan isya sampai dia 7bulan jek..awal mei dia fully FM, tu pon memule menangis2 bile aku kasi isap FM..tp memang kesian sbb dia makin kuat isap susu tp aku dapat pump 4 x4oz sahaja..memang tak cukup untuk dia..

walau apepon, harapnye isya membesar bagai johan sihat seperti sediakala..macam harapan korang pada anak2 korang kan..

note: nmpaknye aku berjaya update blog, hikhikhik..

5 yang comei lotte:

LYaFRINA said... [Reply]

HUHUHUU.. XPELA
ATLEAST ADA GK PLUANG BF ISYA...
BKN K ADA PIL UTK TAMBHKN SUSU BADAN??

mamalieyna said... [Reply]

takpe la, nak buat mcmana lg kalo segala usaha dh tak berhasil, redha je..!

apapun isya akak tetap membesar bagai juara! ^_^

Az Rina said... [Reply]

LYA> ku dah try bnyak supplement, tp macam tak jalan jek..

Az Rina said... [Reply]

mama> iyerlah, redha ajelah kan..yg penting anak sihat kan..

alyyani said... [Reply]

tapi masih b/f lagi kan? ok la tu. mcm nia, masuk 7 bulan stok susu alya dah abis. huhu..