~Pengikut Jaijina~

Monday, June 20, 2011

asal pregnant aje, Hb aku low..

ya ampun, sedar tak sedar dah sebulan blog aku tak berupdet..
nak buat camne, ginilah hikayat seorang blogger ngandung kanss..
macam sabot kelapa, kejap tenggelam, kejap timbul..

well well well, tak bnyk yg aku nak story sebenarnya..
just pasal story termengandung aje..last week punye check-up..

aku asal ngandung aje, masalah HB adelah bagai aur dengan tebing..
mmg takleh nak di pisahkan..org cakap makan hati ayam & kerang kan..
tapi tekak aku tak boleh terima ah..and tak semena² jugak BP aku adelah low..
tak pernah² okeh..

nak termuntah aku tgok ubat² ni..

so aku just makan ubat yang klinik kasi as a routine..
itu pon puas aku jolok tekak aku ni..kadang² lupe sampai 2-3hari tak makan ubat..
aku jenis yang susah sangat nak makan ubat..

sape² yang tau camne nak upkan balik HB & BP tu sudi²kanlah share info bersama saye..
ibu ngandung ke, tak ngandung ke silelah komen eh..
bak kate omputih, sharing is caring kan..

8 yang comei lotte:

Miracles Of Life said... [Reply]

salam sis...

HB low ??

Kwn sy pun cmtu gak hri tu. Nurse kasi dia petua..

suruh minum air twister oren tu selalu.. Alhamdulliah, lps tu normal...

Cubalah .. kot2 menjadi dgn sis .
:)

cikmOt said... [Reply]

kita pun ubat asik lupa nak makan...nak dekat cek up baru la teringat...so far, sib baik la hb ok jek...

Fieza79 said... [Reply]

kita serupa...skrg masih lg mslh HB rendah...mintak2 kali ni punya check up HB ok...dh mkn mcm2 dh ni...

Rina tau kan tk boleh ambik kopi dan teh langsung..jgn sesekali ambik..lau tak mkn ubat sia2 je ..dia potongg..

LYAfrina said... [Reply]

MU KENA MKIN VITAMIN FERROST TU.. JGN MISSED.. BYK MINUM SUSU... BILA DANG NGANDUNGKAN..HOK X DOK SAKIT PON JD SAKIT,,NK KENA JG BELAKA... HOPE MU SIHAT SOKMO YER

alyyani said... [Reply]

kurang 1 korum bila ibu echa ni tak update blog. cepat2 la bersalin. hehehe.... tak penah ada experience tu semua rina. hope rina jaga kesihatan eh. :)

zaidah said... [Reply]

makan kerang....

♥MiZz-siHa♥ said... [Reply]

HB low...klau x silap mkn kerang,organ2 dlaman kan...klau x salah la..hehe

~aSHa~ said... [Reply]

eh sama la dgn asha..masalah hb rendah je....dari yg pertama sampai la ni masalah hb je...uhuhuhuhu penat rasanye kan kalo kena cek up 2 minggu sekali....