~Pengikut Jaijina~

Monday, June 27, 2011

aku ni berani² takut sebenarnye

n3 tiada bergambar..sile jangan boring eh..

okeh², mesti ramai yg dah tahu, bahawasanya blogger Redmummy tu sekarang dah sediakan ruang untuk reader dia menulis pengalaman ala² mister nusantara gitu.
aku je yang baru tahu sebenarnya, what the ketinggalan bebenor..
aku ni kalau bab² yg seram lagi menyeramkan mmg suke bebenor aku bace..
tp belah malam karang, asek terbayang² aje..mulelah nak tido asek dok pikir aje..

kejadian adelah berlaku malam isnin yang lepas..
belah siangnye aku dok kusyuk bace story² seram lagi menyeramkan kat blog akak red tu..
sampai naik pinar mate aku dok menelaah wall beliau..kan wall akak red merah, cer kalau tenung lelame, buleh juling tau mate korang..tak caye, ce terai, ce terai..

then belah malamnye kat tv3 adelah cite best iaitu Kungfu Hutsle..
malam tu pulak mate aku tak berapa nak ngantuk so layan kan ajelah walaupon dah pat puluh kali ulang tayang..
tapi sadisnye, aku punye sleeping partner boleh pulak nak tido awal..
biasanya, kul 1am baru sudah menelaah keje² beliau..tapi malam tu kul 10.30 dia dah start nak berlayar..
bile dah dok sensorang kat hall tu, tetiba aku teringat balik kisah² misteri nusantara kat blog akak red..
uwaaaaaa..abes tu sape nak temankan aku tgok tb ni bang?!

aku ape lagi, cargas tutup tb, tutup lampu segala, terus terjun tiruk atas katil..
tak berani aku nak dok sensorang kat luar..karang ade pulak yang teman aku nengok tv..
aku ni bukan berani sgt..belah siang bolehlah tgok cite seram ke, bace cite seram ke..

so moral of the storynye, kalau penakut macam aku sile jgn gatal² nak bace kisah² seram yang bisa meremangkan bulu roma anda..kalau nak bace jugak, pastikan sleeping partner korang ade bile time nak tido tu..kalau rase² seram aje, stok nak peluk² ade..ehhhh, tetibe aje kan..

8 yang comei lotte:

cikmOt said... [Reply]

hehehe, samalah kita..takut2 berani...rina kita punya due lambat lagi...22 okt ni

cheqna said... [Reply]

cheqna suka..
hehehe alhamdulillah cheqna tak la takut sangat dan tak la berani sangat..biasa2 saja...=)

cik dah said... [Reply]

KIH..KIH..TERBAYANG2 BILA MASUK TOILET..BILA DOK SENSORANG KAN..KAN

LYAfrina said... [Reply]

heheheheee..
lya pon xleh gak duk lama2 kat RM... pening kepala..sbb kaler merah sgt.. lg pon lya ni ada poblem mata..lg la bmasaalah

mamalieyna said... [Reply]

eh kak eina pun seram gak kalau tgk citer seram sorang2...berteman bleh lg la..hee~

ieda said... [Reply]

ahahahha x suke cite seram .. akak x pernah singgah umah redmummy tuuu huhuhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... [Reply]

eehehhe..betul tu
kdg2 terbawa2 tau ..if jenis takut baik takyah bacala..:-)

Dilla Ady said... [Reply]

da lame tak jenguk redmommy blog..tak tau jugak ade segmen tu..