~Pengikut Jaijina~

Monday, June 27, 2011

opocot mak kau!!

N3 Autopublish..
tuan empunye badan ade check-up

cerite last friday..

aku ni sesaja gatal nak buat scan 4D kononye..
area BM ni yang paling dekat & yang paling ade scan 3D pon kat KPJ..
so before bt appt tu aku call dulu nak survey harge, bajet kengkonon kan..
okeh set, staff Dr.Fawziah kata around RM150-RM200 if nak scan 4D (walaupon aku rase range rege dia agak mahal)
time echa dulu mmg aku tak penah buat scan 3D atau 4D, so fikirkan sesekali sekala kan..
aku pejamkan mate ajek..

so dengan konfidenye, aku pon dah terpacak kat KPJ tepat kol 12pm (panctual kan)..
lepas dah register bagai, its time to scan the baby :)
hasil scan :

air ketuban : OK
uri : OK
berat baby : 2.3kg
keadaan baby : OK (alhamdulillah)

time nak bayar tu dengan konfidenye aku pg kat kaunter tanpa syak ape² sebarang kemungkinan..


sekali mane tahu, dah over bajet kauuuuuuuu..

kaunter : ok, total semua sekali RM325.00
aku : opocot mak engkau (hanya mampu berkata dalam hati saje)..
and yang paling disaster sekali aku hanya withdraw ngam² RM300.00..
OMG! OMG! mane aku nak cekau the balance lagi RM25.00?

dengan muke selamba & terpaksa aku berkata :
sorry ye miss, i amik duit tertinggal dalam kerete..
gagau punye gagau, cekau punye cekau, naseb lah laki aku ade tinggal duit nak bayar tol kat celah² dashboard..

sekali tgok bil manelah tahu, RM200 tu untuk scan aje..
the rest tu sbb belum termasuk kos untuk consultation & registration..

aku rase this is 1st & last time aku scan kat sini..mmg rege dia aku rase impossible..
ade kawan aku cakap, if nak scan 3D below RM100 kat hospital metro..
tp jauhlah pulak nak ke sana..lg pon, aku mmg tak kenal jalan sebetulnye..

mesti korang kepochi nak tau baby ape kali nikan?
next n3 nanti aku reveal okeh..pada yg mungkin dah tahu, shuuuuuuuuuuuu..
lagipon cd ni aku tak tau camne nak bukak sebenarnye, huwawawa..

10 yang comei lotte:

cikmOt said... [Reply]

opocot mak opah kau...giler mahal...OMG OMG...kalu sayalah, sure fengsan...huhuhu...

tak sabar nak wat 3d gak..tapi kat tempat biasa...kat vision kolej...3d rm60 sahaja...

~aSHa~ said... [Reply]

OMG....mmg fengsan rasanye...


tapi aritu asha gi KPJ bangi rasanye tuk scan 80....masih ingat lagi...tapi tak mintak consultant...sbb mmg asha sebut nak scan sahaja....4d

cheqna said... [Reply]

owoh...
amik nok teh
sib baik ada duit lam kete...

LYAfrina said... [Reply]

MAK AIHHHH...
XPELA... DH LPS NK BUT GANER...
ASYA DULU DPT SCAN 3D.. FREE JER.. PAKAR UIA Y BUAT LPS LYA SDR KOMA TU SBB NK TGK KEADAAN ASYA...

MMG RASA NK NANGIS MSA TGK TU,. TUHAN AJER Y TAHU.. DAH LA BAYI Y KT TGK TU BAKAL DIGUGURKAN KEESOKKANNYA SBB NK SELAMATKAN MAMA DIA NI..mmg ngalir air mata j

TP SYUKUR... ASYA PANJANG UMUR... HIDUP SMPAI HARI INI... HARTA Y X MAMPU DO CARI GANTI.

Bionic women said... [Reply]

mahalnya sampai 3 rtus..huhuhu.

alyyani said... [Reply]

OMG!kat sini pun murah. sabojelahh haaaa semputt...........

Zue AnnaLeeya said... [Reply]

omangaihhhh... giler mahal...
klu akakla tobat tak scan...
scan yg rege 5o hengget pon akak berkira.. hahahaha.... kedekut....

nih plak 3oo hengget lebih... haaaaaaaaaaaa semputtttttttttttt.....

MaMa CyDa said... [Reply]

mak uuii aiii .. memang mahal. kat seremban nih scan 4D baru rm120 jek. tuh sumer dah masuk consultation cost. tapi bkn kat private hosplah, kat private clinic but the clinic is for 'pakar wanita'. bleh jugak kalo nak bersalin kat situ.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... [Reply]

oo..kat SALAM yg sy selalu buat scan tu pon rege 300++ utk 4D..tapi sy tak buat kot..tunggula bb kuor nanti tgk rupa dia camne..:-)

MamaYatie said... [Reply]

mak aihhhhhhhhhhh...mahai nya rina ooii.....spital swasta mmg la kan..consultation ratus2..sob3x