~Pengikut Jaijina~

Thursday, May 19, 2011

enfagrow to sustagen

since dah nak masuk anak 2, sebagai mak pak yg gajinye takdelah beso sgt haruslah berfikiran jauh..
setelah sepakat laki bini, dok berbincang kat atas sofa, makanye kitaorg dah buat keputusan..
keputusan untuk downgraded susu si anak dare kami tu..

seblom ni dak echa minum susu ini.............................................
tak tahan mak, dah echa skang ni makin kuat susunye..
1.3kg untuk seminggu maa..1.3kg adelah berharga RM 71.00
sebulan adelah 5 kotak dia minumnye..

bak kate cik mot, hijrah satu pengorbanan kan..
walaupon rase macam tak sampai ati, tp keadaan tak mengizinkan untuk terus setia dengan enfagrow..
makanya, terpaksa beralih arah kepada.............................................


ini pon sekadar cobaaaann..
nak tgok dulu samada echa serasi atao tak..
kalau tak, terpaksa mak mencoba susu yang lain nak..
kalau yang ni mybe sebulan dapat beli 4 kotak kot..

20 yang comei lotte:

alyyani said... [Reply]

SUSTAGEN PUN OK RINA. TAK KISAH, JANJI ANAK MAU MINUM SUSU. HOPE ECHA SERASI DENGAN 'PENGHIJRAHAN' NI :P

cikmOt said... [Reply]

tul tu, hijrah satu pengorbanan...
alhamdulillah, irfan skang dah rasi dengan dugro...bahann buangan dia pun lembut jek...tak cam masa dia minum anmum dulu...

@e_da said... [Reply]

sama ngan saya nak try jugak tukar susu sustagen ni.. dah try tukat anmum tp dia tak mau.. tak sedap gaknya

Fieza79 said... [Reply]

fieza pun dl mcm tu...bertukar susu yg lebih ekonomi bila anak dah masuk dua..hehee

zaidah said... [Reply]

klu sebulan dah bape hinggit kan...satu tindakan yang betul rina....kena test dulu ok ker idak..

ieda said... [Reply]

anak saya pun dowgrade dari enfagrow ke sustagen.sbb dlu dia xnk mkn sgt,asyik nk main je.tgk review sustagen ni ada pyramid makanan bagai,ramai ckp ok.so try la.alhamdulillah serasi bersama

Iela Fazielah said... [Reply]

betul tu... sustagen pun ok.. mcm ila skali downgrade terus dutch lady je... lg murah skit dr sustagen...harap anak serasi minum

LYAfrina said... [Reply]

wowww..part susu ajer dh nk msuk 400... blum msuk pampers &taska lagik kan...

asya lak...mula susu bebelac.. xserasi--> snow...ok skejap.. sembelit---> lactogen...ok plokk---> pediasure..ishhhh dia x boh...

pusing2 lactogen....
sekotak just 33...sebulan 5 kotak.. kira ok la..

Anne said... [Reply]

sustagen ok juga.cuma takut anak tak serasi kan.

mamalieyna said... [Reply]

hee~ akak awal2 lg dh tukar, so skrg nak masuk anak dua ni, kira ok la..dak arif minum Dutch lady 123 jer..janji anak sihat kan..^_^

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply]

kita pulak tukar enakid, b4 this minum S26,balqis tak berapa kuat nyusu la ni...

~aSHa~ said... [Reply]

aritu anak minum enfagrow la...konon nak bagi besarkan dan montokkan tubuh...tapi sama je ...oleh kerana sama...tuko je anmum....nak masuk ke3 ni..maybe kena tuko lagi...

masalah asha ni...anak sulung yg 5 taun ni pun nyusu lagi....pagi2 mesti nyusu, malam jugak....aduhaiiiiiiiiiiiii

MamaYatie said... [Reply]

standard la gitu rina..anak akak hak sulung jer merasa susu mehei..hak adik2 Dutch lady ajer..tp DL skrg pun dah byk improve

Dilla Ady said... [Reply]

huihhhh...susu bebudak mmg mahal2 skang nih kan? rase gigil jek tangan nk membayornye..huhu

mummy2k said... [Reply]

mahal or murah xpenting kot?janji anak2 sihat..anak akak yang sulungt minum anmum,adiknya pulak dugro jer..tp tgk pada fizikal,body adik lg berketul..hehehe...last2 si abang pun di bagi dugro gak...so far,berat dia skang dh xunderweight n dia pun suka minum susu tuh..

Leya said... [Reply]

Saya punya experience pun sama macam you,mula2 bagi enfagrow agaknya susu tui sedap sangat 1.3 kg habis dalam seminggu.Tukar kepada sustagen,alhamdulillah okey je dia.harga pun tak la rabak sangat poket kan....

mama_umar_maryam said... [Reply]

yg penting,dpt bekalan nutrien dan khasiat yg cukup dr susu, dan anak sehat,heppy,syukurrr

mama_umar_maryam said... [Reply]

rina, jemput join GA aku, hadiah dari paris & ikea http://superzetymarlia.blogspot.com/

joey yejo said... [Reply]

Susu sustagen ni rasa dia memg sedap..tmbh2 yg cokelat..ank sy jejak je umur 1tahun trus tukar..sebelum ni bg susu snow..

joey yejo said... [Reply]

Susu sustagen ni rasa dia memg sedap..tmbh2 yg cokelat..ank sy jejak je umur 1tahun trus tukar..sebelum ni bg susu snow..