~Pengikut Jaijina~

Thursday, April 28, 2011

update secara laju²

takyah taip panjang², kate update secara laju² kan..
so, straight to ampang point lah ye, muahahaha..

so far, kandungan aku dah masuk 6 bulan..
so maknenye, ade lebih kurang 3 bulan lagi nak meletop, takut mak..
baby dah mule menendang², pusing² dan pelbagai lagi aktivitinye..
ya ampun, seram aku tgok gamba ni, segala²nya kembang..
specially tang pipi tu..

budak ini bakal di tukarkan taska..
kalau bercakap bab taksa ni, buat aku nak meroyan aje..
dah seminggu ni, asal aku jemput dia kat taska, mesti nangis², muke tak ceria..
pastu dengan selebetnye toksah cakaplah, balik aku kene mandikan pulak dia..
last week, bapak dia sound tuan punye taska tu..
pasal ape, nanti next n3 aku kasi cerita panjang²..

hari ahad, tetiba tekak ni nak makan moist cake..
lantas pegi kedai cari bahan, lantas balik rumah terus membaking..
suku darinya aku kasi taska, dan selebihnya adalah untuk santapan tekak seisi anak branak..
tetapi malangye, aku sempat menjamah 5-6 slice aje..
selebihnye, dah selamat masuk parot en suami..
yang part paling sedih kan, bile aku bukak tupperware aje, tinggal serdak semata, huwaaa..

dan yang paling penting sekali, esok aku adalah bercuti..
bercuti balik kampung aje..kan cuti sempena hari pekerja kan..
sebagai seorang pekerja yg dedikasi terhadap cuti, haruslah aku amik cuti awal sehari, hahaha..

15 yang comei lotte:

cikmOt said... [Reply]

wahhh bestnya...tak lama lagi echa nak dapat adik ek...

zaidah said... [Reply]

persiapan baby dah ready ker blum...nanti pejam celik2 dah 3 bulan dah...

LYAfrina said... [Reply]

skejap jer.. dh 6 bln rupanya:-)
nanti echa ada geng la...

alyyani said... [Reply]

dedikasi terhadap cuti ye. hahahahaha... tembam sebab berisi takde sapa marah :p moist cake tu mesti sedap sgt tu. heheh..

Amiizaa2001 said... [Reply]

phiweeett tetap manis + cantek:)

Zue AnnaLeeya said... [Reply]

wahhhh... kejap jer dah 6 bln erk... tembam sket jerk... nanti pas branak, diet betul2... hehehe....

cik dah ganu kiter said... [Reply]

tembam skgg yek...dakpe lps bersalin pulunla diet blk yek...mesti slim...

blk kg mana?

AngahSayang2314 said... [Reply]

wahhh tembam yer.. tapi kan??kan??? perut rina kecik jer kan???mcm bukan 6mth jer....

Dilla Ady said... [Reply]

kejap jek da 6 bulan ye rina...tak lame lagi da nk deliver..time raye eh rina..tak beznye pantang time org makan lauk pauk raye...huhuhu

ala..sian die kempunan makan kek..takpe, buat lagi...tak ya da anta taska lagi..

bonda dadif aka akish said... [Reply]

whoaaa....sonot tgk org peknen nih...

alololo..siannn..tgl serdak saje...takpe...bleh buat lagi..takpon cr aje kat kedai

=)

Normaliza said... [Reply]

yang kembang itulah menawan.. :)

Adyshariz said... [Reply]

ala siannya...takpe nanti buat lagi..bestnya cuti panjang nanti.jeles ni

~aSHa~ said... [Reply]

tak lama dah tu...3 bulan je lagi ..

mama_umar_maryam said... [Reply]

tkcare weh,lg 3 bulan je tu..enjoy ur pregnncy ;)

Sricahaya said... [Reply]

waahhh..rina kejap je dah 6 bln yer..takpe..kejap je lagi tu..moga semuanya selamat..